Вкусно! Това е думата, с която мога да опиша нахута.Одобрено и от капризния Главен дегустатор, влиза в менюто!
Продукти
за 3-4 порции
- 1 ч.ч. нахут
- 4 с.л. зехтин
- 2 глави стар лук
- 1-2 червени чушки
- 1 консерва домати от 400 г
- шепа спанак
- сол
- щопка захар
- босилек, майорана
Приготвяне
- нахута се накисва за 10 часа във вода
- отцежда се и се вари за около 1 час и 30 минути, до омекване
- в голям тиган се загрява мазнината и в нея се задушава нарязания на дребно стар лук
- прибавят се нарязаните на кръгчета чушки и се пържи още 4-5 минути
- добавят доматите и нарязания спанак
- прибавя се отцедения нахут, покрива се с капак и се оставя да къкри 10-15 минути
- овкусява се със сол, прибавят се подправките
Чудно вкусно, Сонче! Наскоро правих нещо подобно, на чорбичка и без спанак. Най-трудно ми беше каква подправка да му избера. За майорана никога не би ми хрумнало. Следващият нахут ще е по тази рецепта. Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеИ аз се чудих , Снежи, искаше ми се нещо не много остро, майораната е малко сладникава и се получи добре.Поздрав!
ИзтриванеЧетох тези дни за нахута и определено си струва да се опита този продукт.
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежда и твоето ястие, Соня, поздрави!
Да, хубав е и аз го открих наскоро, но никога не е късно да опиташ нови неша, нали!Поздрав!
ИзтриванеСоня, обичам това ястие!
ОтговорИзтриванеИ аз добавям спанак, печени чушки от фризера и каквото
още имам!
Поздрави!
Благодаря ти , Дани!Хубав неделен ден!
ИзтриванеНе съм готвила нахут и твоето ястие ме заинтригува,Сонче!
ОтговорИзтриванеИзглежда апетитно!
Поздрави и хубав неделен ден!
И аз наскоро го открих, но ще го включа в редовното меню!Поздрави, Мира!
Изтриване:) Сонче, капризният главен дегустатор знае какво да одобри!:) Наистина изглежда вкусно. Поздрави и хубава неделя!
ОтговорИзтриванеИзглежда вкусно,Сонче...
ОтговорИзтриванеХубава неделя от мен!
Благодаря ти, Живе!
ИзтриванеСтрахотно изглежда,но съм сигурна, че е много вкусно, а всъщност и много здравословно!
ОтговорИзтриванеИдеално ястие за пролетта с много пресни зеленчуци и нахут!
Поздрави и хубав неделен ден!
Добре дошла, Генка!Радвам се, че ти допада рецептата!Сега разглеждам твоите неща, има много интересни!Поздрави!
ИзтриванеСоня, много вкусно е наистина! Аз скоро правих една яхния с нахут, но с други зеленчуци! Идеята за спанак е страхотна! Обожавам вкуса на нахут, повече от боб и ще опитам и твоя вариант!
ОтговорИзтриванеХубава и усмихната нова седмица!
Благодаря ти, Бети!Ще се радвам да споделиш!Поздрави1
ИзтриванеСкоро видях по нашия пазар нахут, ще купя и пробвам. Като малка съм яла, но нямам спомен за вкуса му :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Да това е един вид възстановяване на позабравени ястия, Ина!Поздрави!
ИзтриванеИ аз го харесвам,Соня,обаче другите консуматори у дома-не,и затова пропускам.А толкова вкусно си приготвила твоето ястие,чудно е!Хубава сряда!
ОтговорИзтриване