Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 13 март 2013 г.

Пилешко руло с плънка от спанак и гъби , обвито в бекон





Продукти
за 2 порции

  • 2 пилешки филета по 150-200 г
  • горчица, лимонов сок
  • 6 тънки резена пушен бекон
  • шепа спанак
  • 30 г сирене
  • 4-5 гъби
  • чесън на прах
  • черен пипер


   Приготвяне


  • филетата се разрязват и изтъняват с нож или се начукват между два пласта фолио
  • наръсват се с лимон и черен пипер и се оставят да отлежат
  • спанака се реже на дребно и се смесва със сиренето и гъбите, прибавя се чеснов прах и черен пипер (може  спанака да се задуши в малко масло  и да се добавят и гъбите, може на микровълнова за 1 минута да се оставят да омекнат, може и сурови)


  • филетата се разстилат и в средата се поставя от плънката
  • завива се на руло, намазва се с горчица и се увива с 3 лентички бекон
  • рулцата се поставят в намазана с мазнина тавичка и се пекат на 200 С за около 15-20 минути




3 коментара:

  1. Рецептата е по мой вкус! Много апетитно, красиво оформено и поднесено!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Tozi weekend pravih tova pile po receptata za gosti i stana mnogooo hubavo. vsichki mnogo go haresaha i biaha vpechatleni ot oformlenieto. Edinstvenia komentar e che otne malko poveche ot 20 min. Nepremenno shte napravia tova pile pak:-)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow