Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 19 декември 2015 г.

Камамбер или бри на фурна, с мед и ядки




Това е може би най-лесното и ефектно предястие, с което може да  впечатлите гостите си или да си приготвите бърза вечеря!


Продукти
за 1 порция
1 малка питка камамбер (100 г)
1 с.л. мед
2 с.л счукани ядки ( в случая филирани бадеми)

 Приготвяне

Сиренето се освобождава от опаковката. Отгоре, върху питката се правят леки нарези, без да стигат до края на външната коричка. Така няма да се разтече при печенето.
Поставя  се върху хартия за печене. Може да се изрежат кръгчета и да се сервира с хартията, ако не сте сигурни че ще се справите с прехвърлянето в чиния.
Пече се на 200 С за около 15 минути, сиренето трябва да се втечни.
Ядките се запичат отделно ( аз го правя за 1 мин. на микровълновата).
Сиренето се изважда в чиния, залива се още горещо с меда и се поръсва с ядките.
Вместо мед, добро предложение е ароматно сладко , от горски плодове, сини сливи или друго.
Алтернативно ядките може да се сервират в отделна купичка.Тогава се топва най-напред в сиренето, а след това в купичката с ядки.
Добра комбинация е и със запечени плодове(смокини, круши).
Сервира се с хляб или някакви хрупкави кракери.

На долната снимка сиренето е обвито с кора за баница и запечено заедно с ядките.



Друг вариант е сиренето да се увие в тънки парченца бекон







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...