Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

вторник, 6 март 2012 г.

Бързи канелени кифлички (канелени рулца със сода)




След   Канелените кифлички на майката на Дребосъчето ви предлагам и един по-бърз и лесен вариант на кифличките. 



Вкусът е подобен, а ароматът на канела е също толкова омайващ. Кифличките са мекички и сочни отвътре. Общото време за приготвяне, заедно с печенето е по-малко от час.Идеята е от блога на Вещицата и от тук.
Прибавянето на извара(сирене) към тестото прави кифличките така меки.


Продукти 
за 12 броя

за тестото
70 г извара
60 г масло
може да ги замените с маслено крем сирене - филаделфия
40 г захар
60 мл прясно мляко
1 с.л. оцет
1 пак. бакпулвер
220 г брашно
щипка сол

за плънката
50 г масло
1 с.л.канела
70 г кафява захар
30 г стафиди

топинг(отгоре)
2с.л. маслено крем сирене
3 с.л. прясно мляко
2 с.л. пудра захар

Калории - общо


 2050 Ккал


 за 1 бр.170 Ккал



Приготвяне




  • смесват се млякото и оцета
  • разбиват се крем сиренето(извара с масло) и захарта - аз го правя в миксера
  • прибавя се млякото и се разбива отново - до тук е около 4-5 мин.
  • добавя се бакпулвера, сол и брашното на части
  • когато тестото е готово(отлепва се от стените на купата на миксера) , меко и лесно за обработка
  • се изважда и се омесва за 1 минута.
  • разточва се на правоъгълник 35/25 см
  • намазва се с разтопеното масло , смесено с канелата
  • поръсва се със захарта и стафидите
  • навива се на руло


  • реже се на 12 части, охлювчета
  • тавата за печене се покрива с хартия и се намазва с масло
  • рулцата се нареждат на разстояние ( тавичката е около 20 см)
  • Пече се 25 минути в предварително загрята фурна на 190 С

през това време се приготвя

заливката

  • смесват се млякото и захарта
  • в малка купичка се разбъркват крем сиренето и млякото, с лъжичка се бърка енергично
  • кифличките се намазват още горещи
Забележка - в плънката може да се добави и какао и още аромати - карамфил, инд.орех


10 коментара:

  1. Не стига ,че са толкова пухкави,ами и канелени...браво:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Не успявам да следя редовно новите ти предложения, Соня -
    изглеждат много вкусно, апетитно и изкушаващо.
    Обичам канелени рулца и идеята със сода ми допада.
    Благодаря за споделените идеи,
    сърдечни поздрави и усмихнати мартенски дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Чудни са,и с разкошна,ароматна плънка!Млечната заливка също ми допада много,Соня!
    Как ми се иска поне едно за десерт!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много бих искала да ги опитам, защото рецептата е интересна. Много вкусни рулца, пък и заливка в компания! Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сонче,много ми харесаха тези рулца-ще взема да ги направя.И така залети-направо запрятам ръкави.
      Хубав ден!

      Изтриване
  5. Пухкави ,канелени и със заливка,а на всичко отгоре и бързи за приготвяне!
    Чудесно предложение!
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна рецепта,Соня.Благодаря ти за нея.Веднага си я записвам :)

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря на всички ви за интереса и милите думи!Наистина са изненадващо хубави , и да кажа че и на другия ден си бяха все така мекички, ние нали си ги послаждаме:)!Поздрави на всички!

    ОтговорИзтриване
  8. Соня, страхотно изпълнение. Снимките са изключително примамливи.
    Приятно е да видя идеята си, реализирана в друга виртуална кухня.
    С поздрав от кулата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Още веднъж благодаря за рецептата Стани!Поздрав!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...