Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 4 април 2012 г.

Спагети с пилешко( по милански) - за 30 минути !

Спагетите са едно от най-бързите за пригортвяне ястия.Може би заради това са толкова популярни!Предлагам ви лесна и вкусна рецепта с малко продукти.Не съдържа традицонния доматен сос, а сушени домати.Подходяща и за не много опитни кулинари. адаптация



Продукти 

 за 2 порции

  • 10 г масло
  • 1 скилидка чесън
  • 1 малака глава стар лук
  • 15 г сушени червени домати
  • 50 мл бяло вино
  • 200 мл пилешки бульон( топла вода)
  • 120 мл готварска сметана
  • 100 мл прясно мляко
  • 220 г пилешко филе
  • сол, черен пипер
  • 1с.л. зехтин
  • босилек
  • 110 г спагети( фетучини или друга паста)

Калории - общо 1440 Ккал
 на 1 порция  720 Ккал

Приготвяне


  • в дълбок съд се завира вода със сол
  • слагат се спагетите и се варят според указанията на опаковката
  • през това време
  • месото се нарязва на лентички и се овкусява добре със сол и черен пипер
  • загрява се зехтина в тигана и месото се запържва за около 5 минути, до златисто
  • изважда се и се оставя настрани
  • в същия тиган се заграява маслото и в него се задушават ситно нарязаните чесън и стар лук за около 1 минута
  • налива се виното и малко вода и задушаването продължава още 5-6 минути
  • добавя се цялата останала вода ( бульон) и нарязаните сушени домати
  • ври още 10 минути
  • прибавят се сметаната и прясното мляко  разбъркава се и ври 2-3 минути
  • овкусява се със сол, черен пипер и босилек
  • спагетите се отцеждат и се се поставят в чиния за сервиране
  • заливат се с малко сос и се разбъркват
  • отгоре се нареждат запържените филенца и се заливат с останалата част от соса

7 коментара:

  1. Сосчето е чудесно ,Сонче !Имам и продуктите ,ще се възползвам от рецептата ти за обяд :) ! Благодаря !
    Хубав ден !

    ОтговорИзтриване
  2. СОНЧЕ, ТАКАВА РАЗКОШОТИЯ си изтипосала ,че ще се задавя от слюнкоотделянето:)))))))
    Много хубаво изглежда страхотна рецепта.
    Прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Алеле, Сонче каква красота!
    Просто е чудесно и незнам какво друго да кажа, освен че ще опитам тази рецепта;)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Отговори
    1. Благодаря ви за доверието, Ралица! Да ви е сладко! ще се радвам да споделите впечатление!Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване
  5. Току що приготвих и тази рецепта. Третата, която пробвам от блога. Невероятно вкусно е! Сосът е уникален! Пробвайте - със сигурност няма да съжалявате. Даже напротив.
    Соня, още веднъж, благодаря за страхотните рецепти и споделянето им снас. Жива и здрава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря, Цветомир! Такаива коментари правят денят ми по-добър ! Весели празници и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...