Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (14) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 7 януари 2012 г.

Мляко с ориз, ябълки и още....




Това е любим десерт, който аз често приготвям защото е по-диетичен - няма мазнина и брашно!
Ранообразявам го с налични плодове и ядки.Основният аромат разбира се е на канела.
Ето и рецептата:

Продукти 
 за 8 порции


  • 1 чаша ориз ( да не е дългозърнест)
  • 3 чаши вода
  • 3, 5-4 чаши прясно мляко
  • щипка сол
  • 1/2 чаша захар
  • 1 пак. ванилия

(не посочвам грамаж, важното е да се използва една и съща чаша, моята е с вместимост 200 мл)
Калории:
Kилокалории: 1163 обшо
Калции: 850 мг
Протеини: 38.4 г
Въглехидрати: 179.73 г
Животински мазнини: 32 г
Растителни мазнини: 0.3 г
за 1 порция - 145 Ккал

за гарниране

  • 3 ябълки
  • 1с.л. масло
  • 3 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. коняк
  • 1 к.чашка стафиди
  • 1 к. чашка орехови ядки
  • 1 к.л. канела

добавяме още 140 Ккал към всяка порция!

Приготвяне

  • Ябълките се обелват, почистват и нарязват
  • на кубчета.В тиган се задушават ябълките с маслото
  • След като поомекнат се добавя конякът, захарта и стафидите.Отдръпва се и се оставя да стине. 
  • Оризът се слага да ври на не много силен огън с водата и щипка сол.
  • Когато е почти готов се добавя млякото( може едната чаша да се замени със течна сметана) и захарта.
  • Намалява се и често се разбърква.Вари се около 15 минути или до сгъстяване.

Не трябва да е много гъсто защото след изстиването се сгъстява допълнително.Преди да се дръпне от огъня се добавя ванилията.



5 коментара:

  1. Mnoooogo hubavo za kaloriite. Ti kak gi izchisliavash?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От един сайт - Здравея се казва.Ще сложа връзка към него в полезни връзки,

      Изтриване
  2. 3, 5-4 чаши прясно мляко kakvo znachi tova?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здравейте, 3.5-4 чаши означава "три и половина или четири" чаши. Зависи как обичате ориза, аз го обичам по-кремест и слагам 4.Ако сложите 3.5 става повече като пудинг. Поздрав, благодаря за интереса и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...