Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 28 декември 2011 г.

Кошнички със спанак и сирена - едно лесно и ефектно предястие

Това е едно предястие, което правя вече няколко пъти в различни варианти,  с различен пълнеж, но най-харесвана се оказва рецептата на Мария.Тя използва спанак и синьо сирене.


Ето и рецептата, която се получи най-добре при мен:

Продукти за 12 кошнички
 
 8 бр. готови кори за баница
200 г пресен почистен спанак
50 г синьо сирене ( може и без него)
150 г бяло саламурено сирене
50 г кашкавал
3 яйца
 2 с.л. зехтин
олио за намазване на корите



Приготвяне

Спанакът се измива и подсушава.Нарязва се на дребно и се задушава в 1-2 с.л зехтин  само за 2-3 минути, да омекне.
Две яйца леко се рабиват и се смесват със сирената (бяло и синьо или каквото друго имате надробено или настъргано).
Смесват се спанакът и яйчната смес.

Корите се слепват с олио по 4.Разрязват се на 6 части.
Кофички за крем-карамел или форми за мъфини се намазват с олио.Нарязаните кори, както са 4 пласта, се поставят във формичките и се притискат до оформяне на кошничката.Стърчащите части се подвиват навътре.



С лъжица се разпределя плънката.
Последното яйце се разбива леко и се смесва с настъргания кашкавал.Поставя се върху спаначената смес.Така ще образува отгоре хубава коричка.









Пече се на 180 С за около 15 минути.


Варианти на други пълнежи








  • :задушен кромид лук с гъби и сметана, покрити с цяло яйце

  • комбинация от различни сирена с разбито яйце






4 коментара:

  1. С удоволствие чета Вашите рецепти

    ОтговорИзтриване
  2. Браво,страхотни станаха и много лесни :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за споделеното! Радвам се много , че рецептата ви е допаднала! Поздравии да ви е сладко!

      Изтриване
  3. Izglezdat prekrasni,a i sa zdravoslovni.Blagodaria za retseptata.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...