Това е много популярно традиционно ястие - супа.Моят съпруг го обича, а до колкото знам и всички други мъже и много жени:).Продуктите също са традиционни
- 2 свински крачета
- 1 свински език
- 300г свинско месо от джолан
- 1 морков
- 1 глава кромид - лук
- целина - корен и зелената част
- дафинов лист
- черен пипер, бахар, сол
- няколко скилидки чесън
Приготвяне
- Крачетата и езика се измиват добре .Всички меса се слагат да врят в подсолена вода . Отделената при завирането пяна се отстранява с решетъчна лъжица.
- След около 1 час се добавят всички подправки( моркова и лука нарязани на дребно)
- Оставя се да ври още 45 минути до готовност - месото трябва да пада от кокала.
- Крачетата се изваждат от водата и след изстиването им се почистват от костите.
- Месото се нарязва на дребно и се връща в тенджерата.
- Езикът се обелва и също се нарязва на дребно.Връща се в супата.
- Може да се сервира веднага, подправено с чесън и оцет. - 2-3 скилидки чесън се смачкват с малко сол и се заливат с 2-3 супени лъжици оцет.
Ако не се консумира веднага , се изсипва в плитък съд и се оставя на хладно за да се желира.
Може да се поднесе желирано или да се затопли повторно.
Ohh.. I love this. Very special dish. Holodets in Russian and yes we call it Pacha in Turkish. I love your blog and your recipes. :)
ОтговорИзтриванеThank you Inessa!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за чудесните рецепти, придружени с "вкусни" снимки! Ваш фен съм и ви благодаря! Бъдете благословени!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Стефани!Такива коментари ме стоплят и ми доставят радост!Хубав ден!
ИзтриванеВкусно много вкусно !Благодаря !!!
ОтговорИзтриванеДа, наистина вкусно, макар че някои хора му се мръщят и пренебрегват това иначе популярно ястие!Благодаря ви!
Изтриване