Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (135) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 22 декември 2011 г.

Пача от свинско месо




Това е много популярно традиционно ястие - супа.Моят съпруг го обича, а до колкото знам и всички други мъже и много жени:).Продуктите също са традиционни




Продукти за 6-8 порции

  •  2 свински крачета
  • 1 свински език
  • 300г свинско месо от джолан
  • 1 морков
  • 1 глава кромид - лук
  • целина - корен и зелената част
  • дафинов лист
  • черен пипер, бахар, сол
  • няколко скилидки чесън

Приготвяне

  • Крачетата и езика се измиват добре .Всички меса се слагат да врят в подсолена вода . Отделената при завирането пяна се отстранява с решетъчна лъжица.
  • След около 1 час се добавят всички подправки( моркова и лука нарязани на дребно)
  • Оставя се да ври още 45 минути до готовност - месото трябва да пада от кокала.
  • Крачетата се изваждат от водата и след изстиването им се почистват от костите.
  • Месото се нарязва на дребно и се връща в тенджерата.
  • Езикът се обелва и също се нарязва на дребно.Връща се в супата.
  • Може да се сервира веднага, подправено с чесън и оцет. - 2-3 скилидки чесън се смачкват с малко сол и се заливат с 2-3 супени лъжици оцет.


Ако не се консумира веднага , се изсипва в плитък съд и се оставя на хладно за да се желира.
Може да се поднесе желирано или да се затопли повторно.





6 коментара:

  1. Ohh.. I love this. Very special dish. Holodets in Russian and yes we call it Pacha in Turkish. I love your blog and your recipes. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за чудесните рецепти, придружени с "вкусни" снимки! Ваш фен съм и ви благодаря! Бъдете благословени!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Стефани!Такива коментари ме стоплят и ми доставят радост!Хубав ден!

      Изтриване
  3. Вкусно много вкусно !Благодаря !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, наистина вкусно, макар че някои хора му се мръщят и пренебрегват това иначе популярно ястие!Благодаря ви!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...