Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 10 ноември 2013 г.

Тарта от готово бутер тесто с плънка от спанак и извара



Тартата е подобна на тази с тиквички , само че вместо много сирена има повече извара, което я прави по-диетична!

Използването на готово бутер тесто я прави достъпна и лесно изпълнима и за начинаещи кулинари. Подправките са по избор, може да се добавят и други, въпрос на вкус.Аз по принцип съм свикнала да слагам джоджен и чесън на спанака.

Продукти 
за правоъгълна тавичка 20/30 см или 24-26 см кръгла 
6-8 порции

  • 275 г бутер тесто(аз ползвам на Била или Лидъл, по-тънка е кората)
  • 200 г суров спанак
  • 1 глава стар лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 яйца
  • 200 г извара
  • 100 г козе сирене(може да се замени)
  • 1-2 печени червени чушки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сух джоджен

украса
4-6 броя чери домати                             Калории Общо 2169 Ккал
             
50 г кашакавал                                        при 6 порции 362 Ккал за 1 порция

Приготвяне


  • лукът и чесънът се режат на ситно и се задушават в мазнината
  • прибавя се анрязаният спанак и се готви 2-3 минути, до омекване, отдръпава с еи се оставя да изстине
  • в купа се разбивата яйцата
  • смесват се с изварата и натрошеното сирене
  • прибавят се подправките и ИЗСТИНАЛИЯ спанак
  • тавичката се маже с масло и в нея се разстила тестото, отстрани се оставя повече за да се прихлупи след това
  • плънката се изсипва и се заравнява
  • оформя се с тестото като рамка(борд)
  • борда се намазва с малко яйце или прясно мляко, поспва се със сусам
  • пече се  в предварително загряна на 200 С фурна за около 45 минути, до златисто
  • 5 минути преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал и се запича отново




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...