Свинската пържола на скара си е класика! Поправям пропуска, че няма такава рецепта в блога.
Най-напред трябва да кажа, че хубавата сочна пържола става от врат, след това е плешка или бут, но не е за предпочитане! Котлетите, иначе популярни са доста сухи за скара. Може , но трябва да се добави мазнина и да се сервират със сос.
И така, как да си направим сочна пържола на скара от свински врат?
за 4 порции
- 4 броя вратни пържоли
- около 700 г, с дебелина около един пръст
- кимион
- черен пипер
- лимонов сок
- за глазиране
- 3 с.л. кетчуп
- 1 с.л. затоплен мед
- 1 с.л. соев сос
- щипка канела
Приготвяне
- не се чука, поръсва се с лимонов сок, черен пипер и кимион(може и други любими подправки) и се оставя месото да отлежи в хладилник, покрито
- скарата се загрява и месото се пече за 4-5 минути, зависи от силата на скарата
- обръща се и се маже с приготвения сос за глазиране, пече се 4-5 минути
- обръща се, като се завърта на 90 градуса и се маже с приготвения сос за глазиране, пече се 1 монута, внимаваме да не прегори
- обръща се още веднъж и се пече и от другата страна за 1-2 минути
- сол може и да не се слага, но ако обичате по-солено, което не се препоръчва, посолете при мариноването леко или сложете сол в соса
- ако не се сервира веднага, месото се държи в затворен съд и ако е необходимо се притопля преди сервиране
за карамелизирания лук-отделно!
Това изглежда тооолкова вкусно, а и съм сигурна, че е така. Страхотно и питателно ястие, Сонче! :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Изглежда невероятно сочно и вкусно, а и с този карамелизиран лук ....мммм...
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Мммм,чак тук ми замириса на пържолки,Соня,невероятен тен си им направила!Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеСонче, много ми хареса глазурата и лукчето. Вкусно!
ОтговорИзтриванеЧудни са Сонче, личи си колко са сочни и вкусно поднесени, майсторски приготвени! Поздрави!
ОтговорИзтриване