Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 30 март 2013 г.

Нахут с пролетни зеленчуци


Вкусно! Това е думата, с която мога да опиша нахута.Одобрено и от капризния Главен дегустатор, влиза в менюто!
Продукти
за 3-4 порции


  • 1 ч.ч. нахут
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 глави стар лук
  • 1-2 червени чушки
  • 1 консерва домати от 400 г
  • шепа спанак
  • сол
  • щопка захар
  • босилек, майорана




   Приготвяне

  • нахута се накисва за 10 часа във вода
  • отцежда се и се вари за около 1 час и 30 минути, до омекване
  • в голям тиган се загрява мазнината и в нея се задушава нарязания на дребно стар лук
  • прибавят се нарязаните на кръгчета чушки и се пържи още 4-5 минути
  • добавят доматите и нарязания спанак
  • прибавя се отцедения нахут, покрива се с капак и се оставя да къкри 10-15 минути
  • овкусява се със сол, прибавят се подправките




18 коментара:

  1. Чудно вкусно, Сонче! Наскоро правих нещо подобно, на чорбичка и без спанак. Най-трудно ми беше каква подправка да му избера. За майорана никога не би ми хрумнало. Следващият нахут ще е по тази рецепта. Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз се чудих , Снежи, искаше ми се нещо не много остро, майораната е малко сладникава и се получи добре.Поздрав!

      Изтриване
  2. Четох тези дни за нахута и определено си струва да се опита този продукт.
    Много вкусно изглежда и твоето ястие, Соня, поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, хубав е и аз го открих наскоро, но никога не е късно да опиташ нови неша, нали!Поздрав!

      Изтриване
  3. Соня, обичам това ястие!
    И аз добавям спанак, печени чушки от фризера и каквото
    още имам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти , Дани!Хубав неделен ден!

      Изтриване
  4. Не съм готвила нахут и твоето ястие ме заинтригува,Сонче!
    Изглежда апетитно!
    Поздрави и хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз наскоро го открих, но ще го включа в редовното меню!Поздрави, Мира!

      Изтриване
  5. :) Сонче, капризният главен дегустатор знае какво да одобри!:) Наистина изглежда вкусно. Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  6. Изглежда вкусно,Сонче...
    Хубава неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотно изглежда,но съм сигурна, че е много вкусно, а всъщност и много здравословно!
    Идеално ястие за пролетта с много пресни зеленчуци и нахут!
    Поздрави и хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла, Генка!Радвам се, че ти допада рецептата!Сега разглеждам твоите неща, има много интересни!Поздрави!

      Изтриване
  8. Соня, много вкусно е наистина! Аз скоро правих една яхния с нахут, но с други зеленчуци! Идеята за спанак е страхотна! Обожавам вкуса на нахут, повече от боб и ще опитам и твоя вариант!
    Хубава и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Бети!Ще се радвам да споделиш!Поздрави1

      Изтриване
  9. Скоро видях по нашия пазар нахут, ще купя и пробвам. Като малка съм яла, но нямам спомен за вкуса му :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да това е един вид възстановяване на позабравени ястия, Ина!Поздрави!

      Изтриване
  10. И аз го харесвам,Соня,обаче другите консуматори у дома-не,и затова пропускам.А толкова вкусно си приготвила твоето ястие,чудно е!Хубава сряда!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...