Много нежно, ароматно месо, което се приготвя бързо.Лесно, но същевременно ефектно и вкусно!
Продукти
за 2 порции
- 300-400 г свински котлет
- черен пипер
- 2 с.л.олио
- 1 портокал
- 1/2 лимон
- 2-3 скилидки чесън
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. мед
- 1 ч.л. горчица
- щипка мащерка или риган
- чили или люта чушка
Приготвяне
- месото се нарязва на филийки с дебелина около 1 см и леко се начуква
- поръсва се с черен пипер
- олиото се загрява и котлетите се запържват от двете страни до златисто(покафеняване), от всяка страна по 3 минути
- изваждат се и тигана се почиства с хартиена кърпа
- скилидките чесън се намачкват и се смесват с изцедения портокалов и лимонов сок, соевия сос, меда, горчицата и подправката
- в тази смес се долива вода до 150 мл, разбърква се и се изсипва в горещия тиган
- прибавят се портокаловите кори
- щом заври се намалява огъня и котлетите се връщат в тигана
- покрива се с капак и се оставя да ври 7-8 минути
- следи се за сгъстяването на соса и котлетите се обръщат
- сервира се с резенчета портокал, залети с горещия прецеден сос
Сонче,много вкусно ми изглежда това ястие...Включвам го в "скорошни":)Прегръдки!
ОтговорИзтриванеИ на нас ни хареса, ароматно е!Благодаря, Милена!
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеИнтересноооо :)
ОтговорИзтриванеТова сосче много ме заинтригува Сонче!Непременно ще го пробвам!
Ще ми бъде интересно да споделиш, Дани!Поздрав!
ИзтриванеДолових аромата на това прекрасно ястие дори през монитора! Страхотно звучи! :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и усмивки!
Благодаря ти , Дани!Хубав петък!
ИзтриванеWooow …realmente lindo me encanta tiene un aspecto muy bueno,abrazos y abrazos
ОтговорИзтриванеСонче, наистина изглежда много вкусно и с тези портокали някак придават свежест. Страхотна рецепта!
ОтговорИзтриванеПостарах се да внеса малко разнообразие, благодаря ти Катя!Поздрав!
ИзтриванеЕхе, сочно и вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че се отби, Траянка!Хубави празнични дни!
ИзтриванеАпетитни са станали котлетчетата,Сонче!
ОтговорИзтриванеСосчето им е придало сочност и чудесен вкус!
Поздрави и хубава вечер!
Благодаря ти, Мира, радвам се, че ти харесва рецептата!Поздрави!
ИзтриванеИзглежда много апетитно и ефектно! Интересно съчетание и ще опитам!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Лесно и бързо е , Ина!Благодаря ти и поздрав!
ИзтриванеСоня,ето какво ще хапнем още утре,много ми хареса рецептата!С портокалите е много ароматно,приятно сладко и красиво!Хубав петък с повече усмивки!
ОтговорИзтриванеСлед всичкото пилешко, което правя напоследък, малко свинско, освежено от портокалите, ни дойде добре.Надявам се да ви хареса, Роси!Поздрав и хубави празници!
ИзтриванеСнимките са доказателство за нещо наистина вкусно! Много отдавна се каня на такава комбинация, но се по периферията се измъквам (и то не умишлено, а така се случва). Много ми хареса предложението ти, Сонче и ще си го запиша. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти , Снежи, ще се радвам да споделиш как ви е харесало или не!
ИзтриванеЕто ме отново. Това е втората рецепта, която си харесах и приготвих. Отново съм страшно впечатлен! Ще се науча да готвя :D
ОтговорИзтриванеПоздрави и благодарности за труда и споделеното.
п.с. как се регистрира в блога, за да не коментирам като анонимен?
Здравейте! Поздравления за избора, аз много обичам това ястие и съм доволна , че ви е харесало!
ИзтриванеЩо се отнася до регистрацията, когато публикувате коментара има падащо меню, което пита с кой профил искате да коментирате.По подрзбиране е прифилът ви в Гугъл.
Поздрави и успех в следващите ви кулинарни упражнения! :)
Току що го опитах, получи се доста интересно и ухае страхотно. Към съставките на соса добавих канела.Опитайте рецептата смело, ще ви хареса!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, много ме зарадва вашият коментар! Бях започнала да си мисля, че никой не готви такива неща ;) ! Благодаря ви, поздрав и да ви е сладко!
ИзтриванеБлагодаря Ви. Понеже наистина ни хареса и ще го правя отново за гости, си търся идея зо гарнитура. Идва ли Ви нещо интересно на ум? Благодаря!
ИзтриванеАко можете да намерите брюкселско зеле, подходяща е рецептата ми за Брюселско зеле на фурна, или пък Пюре от карфиол със сирене, може също варено или печено червено цвекло, овкусено с балсамов оцет( за последното не съм писала рецепта). Поздрави и приятно изкарване с гостите!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви!!
ИзтриванеДа се похваля. Днес направих рецептата, само към соса добавих и розмарин (мой си експеримент, е имах само пилешко под ръка ) стана НЕВЕРОЯТНООООО!!!!! Отдавна търсех такъв страхотен портокалов сос. Много благодаря!!!! Действайте смело, рецептата е уникална! (Може да прибавите и пюре от грах, мента и лайм, мммммм чудно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Радослава, много ме радват такива коментари! И аз последния път използвах розмарин, рецептата позволява вариации.Щастлива съм, когато читатели споделят нови варианти! Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеПодобрих рецептата, като я ограничих в една тава, която не бърша, а направо доливам сока и подправките. Изобщо защо трябва да се бърше?
ОтговорИзтриванеЗдравейте , Мария! Много се радвам, че споделяте за подобрения на рецептата ! Бърсането е по желание, ако има нещо загоряло в тигана, но понякога е вкусно! Благодаря ви за отделеното време! Поздрави и да ви е сладко!
Изтриване