Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 13 март 2013 г.

Свински котлети с портокалов сос


Много нежно, ароматно месо, което се приготвя бързо.Лесно, но същевременно ефектно и вкусно!

Продукти 
за 2 порции

  • 300-400 г свински котлет
  • черен пипер
  • 2 с.л.олио
  • 1 портокал
  • 1/2 лимон
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. горчица
  • щипка мащерка или риган
  • чили или люта чушка


  Приготвяне



  • месото се нарязва на филийки с дебелина около 1 см и леко се начуква
  • поръсва се с черен пипер
  • олиото се загрява и котлетите се запържват от двете страни до златисто(покафеняване), от всяка страна по 3 минути
  • изваждат се и тигана се почиства с хартиена кърпа
  • скилидките чесън се намачкват и се смесват с изцедения портокалов и лимонов сок, соевия сос, меда, горчицата и подправката
  • в тази смес се долива вода до 150 мл, разбърква се и се изсипва в горещия тиган
  • прибавят се портокаловите кори
  • щом заври се намалява огъня и котлетите се връщат в тигана
  • покрива се с капак и се оставя да ври 7-8 минути
  • следи се за сгъстяването на соса и котлетите се обръщат
  • сервира се с резенчета портокал, залети с горещия  прецеден сос


32 коментара:

  1. Сонче,много вкусно ми изглежда това ястие...Включвам го в "скорошни":)Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на нас ни хареса, ароматно е!Благодаря, Милена!

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Интересноооо :)
    Това сосче много ме заинтригува Сонче!Непременно ще го пробвам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще ми бъде интересно да споделиш, Дани!Поздрав!

      Изтриване
  4. Долових аромата на това прекрасно ястие дори през монитора! Страхотно звучи! :)
    Сърдечни поздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  5. Wooow …realmente lindo me encanta tiene un aspecto muy bueno,abrazos y abrazos

    ОтговорИзтриване
  6. Сонче, наистина изглежда много вкусно и с тези портокали някак придават свежест. Страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Постарах се да внеса малко разнообразие, благодаря ти Катя!Поздрав!

      Изтриване
  7. Отговори
    1. Благодаря, че се отби, Траянка!Хубави празнични дни!

      Изтриване
  8. Апетитни са станали котлетчетата,Сонче!
    Сосчето им е придало сочност и чудесен вкус!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Мира, радвам се, че ти харесва рецептата!Поздрави!

      Изтриване
  9. Изглежда много апетитно и ефектно! Интересно съчетание и ще опитам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лесно и бързо е , Ина!Благодаря ти и поздрав!

      Изтриване
  10. Соня,ето какво ще хапнем още утре,много ми хареса рецептата!С портокалите е много ароматно,приятно сладко и красиво!Хубав петък с повече усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. След всичкото пилешко, което правя напоследък, малко свинско, освежено от портокалите, ни дойде добре.Надявам се да ви хареса, Роси!Поздрав и хубави празници!

      Изтриване
  11. Снимките са доказателство за нещо наистина вкусно! Много отдавна се каня на такава комбинация, но се по периферията се измъквам (и то не умишлено, а така се случва). Много ми хареса предложението ти, Сонче и ще си го запиша. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти , Снежи, ще се радвам да споделиш как ви е харесало или не!

      Изтриване
  12. Ето ме отново. Това е втората рецепта, която си харесах и приготвих. Отново съм страшно впечатлен! Ще се науча да готвя :D
    Поздрави и благодарности за труда и споделеното.

    п.с. как се регистрира в блога, за да не коментирам като анонимен?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Поздравления за избора, аз много обичам това ястие и съм доволна , че ви е харесало!
      Що се отнася до регистрацията, когато публикувате коментара има падащо меню, което пита с кой профил искате да коментирате.По подрзбиране е прифилът ви в Гугъл.
      Поздрави и успех в следващите ви кулинарни упражнения! :)

      Изтриване
  13. Току що го опитах, получи се доста интересно и ухае страхотно. Към съставките на соса добавих канела.Опитайте рецептата смело, ще ви хареса!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, много ме зарадва вашият коментар! Бях започнала да си мисля, че никой не готви такива неща ;) ! Благодаря ви, поздрав и да ви е сладко!

      Изтриване
    2. Благодаря Ви. Понеже наистина ни хареса и ще го правя отново за гости, си търся идея зо гарнитура. Идва ли Ви нещо интересно на ум? Благодаря!

      Изтриване
  14. Ако можете да намерите брюкселско зеле, подходяща е рецептата ми за Брюселско зеле на фурна, или пък Пюре от карфиол със сирене, може също варено или печено червено цвекло, овкусено с балсамов оцет( за последното не съм писала рецепта). Поздрави и приятно изкарване с гостите!

    ОтговорИзтриване
  15. Да се похваля. Днес направих рецептата, само към соса добавих и розмарин (мой си експеримент, е имах само пилешко под ръка ) стана НЕВЕРОЯТНООООО!!!!! Отдавна търсех такъв страхотен портокалов сос. Много благодаря!!!! Действайте смело, рецептата е уникална! (Може да прибавите и пюре от грах, мента и лайм, мммммм чудно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Радослава, много ме радват такива коментари! И аз последния път използвах розмарин, рецептата позволява вариации.Щастлива съм, когато читатели споделят нови варианти! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване
  16. Подобрих рецептата, като я ограничих в една тава, която не бърша, а направо доливам сока и подправките. Изобщо защо трябва да се бърше?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте , Мария! Много се радвам, че споделяте за подобрения на рецептата ! Бърсането е по желание, ако има нещо загоряло в тигана, но понякога е вкусно! Благодаря ви за отделеното време! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...