Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 19 януари 2013 г.

Пилешка пържола ( филе) на грил тиган с кашкавал




Най-посещаваната рецепта в блога за едногодишното му съществуване е  за  Пилешки пържоли. От публикуването й, до сега е видяна близо 13500 пъти....Има и други ястия с пилешко филе, но явно най-популярна е пилешката пържола  .
Затова публикувам още една пилешка пържола - на грил тиган.Това приспособление е много подходящо за зимата, когато скарата на открито е неудобна.Особено за по-малко хора грил тиганът е незаменим.





Продукти
за 2 порции

  • 1 брой филе "пеперуда"

или две филета по 150-200 г

  • лимонов сок
  • черен пипер
  • босилек, сух стрит на ситно
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. соев сос
  • 30 г кашкавал(по желание)

Приготвяне
  • филетата се разрязвата хоризонтално на две без да се реже до края, разгъват се до получаване на по-голяма и по-тънка пържола.Ако не можете да направите разреза, може да се постави под фолио и да се начука с чук до изтъняване.
  • месото се поръсва обилно с лимонов сок, черен пиер, сое всос и босилек
  • оставя се да престои поне 20 минути , до 1 нощ
  • тиганът се поставя на котлона и се загрява много добре , важно е да е много горещ
  • месото се намазва леко със зехтин и се поставя на тигана
  • пече се около 4 минути, пробва се внимателно отстрани дали се отлепва и ако може, се обръща,.Ако не може да с еотлепи се изчаква още 30 секунди и пак се проверява.
  • пече се и от другата страна за около 4 минути
  • изважда се в затоплена чиния и ако няма да се сервира веднага се покрива с капак да се задуши и да е топло.
  • преди сервиране може да се поръси с настърган кашкавал и да се запече за кратко във фурната или на микровълновата печка
  • задушените зеленчуци са добро допълнение за една здравословна нискокалорична вечеря



17 коментара:

  1. Чудесно предложение, Соня :)
    Отивам да прочета и другата ти "пилешка" идея!
    Пубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня, много апетитно изглежда! Ще я пробвам тази рецепта в най-скоро време! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче много вкусно предложение. Аз също често използвам грил-тигана и ми харесва всичко приготвено в него. Ще пробвам и твоето предложение. Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитно поднесено, Сонче! Красиви и подканващи снимки! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Соня, пържолките изглеждат невероятно примамливи, особено с разтопеното кашкавалче! Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна рецепта Сонче и невероятно поднесена!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусно и красиво поднесено! Поздравления, Сонче! :))
    Усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. И ние това си хапнахме ,Сонче-вкусотия...

    ОтговорИзтриване
  9. Бързо и апетитно предложение!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Много благодаря за рецептата, получава се уникално :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ви благодаря за доверието и за споделеното! Много се радвам, че ястието ви е допаднало! Поздрави!

      Изтриване
  11. Чудесно ястие за пореден път го приготвям. Благодаря за хубавата рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ви благодаря! Такива коментари ме радват безкрайно! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване
  12. Чудесно предложение. Много благодаря за вкусната рецепта.

    ОтговорИзтриване
  13. Чудесно предложение. Много благодаря за вкусната рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мани! Радвам се, че ястието ви е допаднало! Поздрави да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...