Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 7 януари 2012 г.

Печени зелеви сарми в гювеч


Може да се приготвят както в тенджера, така и във фурна, в подходящ съд.



Продукти

1 кисела зелка
500 г кайма
2-3 с.л. мазнина
1 малка глава лук
1 морков
1 ч.ч. ориз
стафиди, по желание
подправки - чубрица, кимион, черен пипер






Приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват до омекване в мазнината.Прибавя се каймата и с непрекъснато бъркане се запържва докато стане на дребно, на трохи.Оризът се изсипва при каймата и се пържи до побеляване.
Залива се с 1 ч.ч. вода и се овкусява с подправките.Ако се използват и стафиди се добавят.

Зелевите листа се почистват от твърдата част и  се разрязват, ако е необходимо.С лъжица се пълнят е се завиват.Нареждат се в съда за готвене.

Ако са в тенджера се заливат с вода, а в гърне се слага вода само до половината, не е необходимо да ги облива.

Пече се на 180 С за около 1 час и 30 мин.

Сервира се с доматен сос, бешамел или друг.























Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...