Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (135) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 20 януари 2012 г.

Пилешко роле с броколи и сирене

Предлагам една бърза вечеря, която може да се приготви в различен вариант според наличното в хладилника.Основното са пилешки гърди, или пържола от бутче и пълнеж от мазно сирене.Добавките могат да бъдат всякакви зеленчуци, гъби, яйца....въпрос на фантазия.


Ето каква беше рецептата тази вечер: ( не съм мерила защото бързах).
Общото време за подготовка и готвене е по-малко от 40 минути.Калориите не са много:)

  Продукти
 за 4 порции

2 бр. пилешко филе  пеперуда
2 моркова
3-4 розички броколи
50 г топено сирене с гъби(може каквотои да е)
30 г кашкавал
горчица, черен пипер, соев сос
няколко капки зехтин или малко масло за намазване на фолиото


Калории - общо 930 Ккал
на 1 порция - 232 Ккал


Приготвяне

Най-напред се сваряват за 3-4 минути морковът и броколите.
През това време месото се разполовява внимателно , така че да остане цяло, но по-тънко.Начуква се с чукче.Намазва се с горчица, с малко соев сос и се поръсва с черен пипер.
 Прехвърля се върху лист алуминиево фолио, който предварително е намазан с няколко капки зехтин или малко масло.




 

( Всяко филенце на отделен лист.От едно след това се при нарязването се оформят 2 порции)
Върху месото се подреждат свареният морков, нарязан по дължина и броколите, топеното сирене и кашкавалът.
Завиват се на 2 стегнати рула с алуминиевото фолио.
Поставят се в тавичка, не е необходима течност или намазване.






Пече се 15 минути на 200 С и фолиото се разтваря отгоре.Оставя се да се запече за 5 минути и се изважда.
След като застине се нарязва на парчета.




Аз го сервирах със зелева салата, но може гарнитура и салата по избор.



2 коментара:

  1. Привет от мен:)Тази бърза вечеря изглежда доста апетитно, определено ще я пробвам!Лека вечер!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей и добре дошла!Радвам се, че съм успяла да привлека вниманието ти!Дано да ти хареса!Приятни почивни дни!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...