Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 29 септември 2014 г.

Тиквичка и патладжан със сирене(моцарела) на фурна




Ястието е много лесно и бързо за приготвяне.Може да бъде предястие или да се поднесе като лека вечеря. Комбинацията от зеленчуци и сирене е класически вкусна!

Продукти 
за 3-4 порции

  • 1 голям патладжан
  • 1 тиквичка
  • 1-2 домата
  • 200 г моцарела
  • черен пипер
  • чесън
  • мащерка
  • босилек
  • сол


 Приготвяне

  • Патладжана се нарязва на кръгчета с дебелина 1/2 см и се поръсва със сол.Оставя се докато пусне тъмния сок.
  • Тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина от 1/2 см. Подреждат се в тавичката и се запичат за 5-6 минути. Всяко кръгче тиквичка се покрива с тънко кръгче моцарела.
  • Поръсват се с босилек и чесън.
  • Пече се на 220 С до разтопяване на сиренето.
  • Осоления патладжан се измива и подсушава.Кръгчетата се подреждат в тавичка и се запичат в силна фурна за около 12 минути, до омекване.След това се покриват с тънки резенчета домат и се запичат отново в силна фурна за 5 минути.
  • Изважда се от фурната и върху всяко кръгче патладжан се поставя кръгче моцарела.Поръсва се с мащерка и чесън и се пече до разтопяване на сиренето.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow