Моят любим внук от САЩ утре си заминава след едно хубаво лято в Пирин, на Бетоловото.На изпроводяк, тази вечер приготвих отново ястие от старите тетрадки:)
аз го правих в гювечета, но може и тава
Приготвяне
Продукти
за 4 порцииаз го правих в гювечета, но може и тава
- 500 г кайма, смес
- 1+4 яйца
- 1 средна глава стар лук
- 1 картоф
- 1 морков
- 3-4 с.л. галета
- подправки за кайма
- черен пипер, кимион, чубрица
- 50 г кашкавал
Приготвяне
- гювечетата се намазват с масло и се поръсват с галета сн.1
- в дълбока купа се омесва каймата с 1 яйце, настъргания суров картоф, настъргания морков, галетата и подправите
- разделя се на 4 топки и се разстилат в гювечетата, като се оформя дупка в средата сн.2
- запича се в силна фурна( 220 С) за 20 минути
- изважда се и в средата се чуква по едно яйце и се поставя малко масълце сн.3
- пече се 5 минути, изважда се и се наръсва с настърган кашкавал сн.4
- запича се за още 5 минути
На добър път на Ники и да посети баба отново за Коледа :) ! Гнездата са красиви и изглеждат много вкусно :) !
ОтговорИзтриванеПрегръдки ,Сонче !
Благодаря, Ванче!Няма да е за Коледа, но да се надяваме за следващото лято!
ИзтриванеЧудни :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря nas
ИзтриванеДобрите стари гнезда :)) Чудни изглеждат, Сонче! А малчугана хубаво лято си е изкарал при теб, щом е и в планината :)
ОтговорИзтриванеЛек път на него и на дъщеря ти и дано бързо минат дните до следващата ви среща!
Благодаря Пепчо!Срещата е скорошна, с дядото летим след няколко дни!
ИзтриванеСоня,много са апетитни гнездата!
ОтговорИзтриванеПрегръдки на сладура и прекрасен уикенд
Лек полет на децата!
ОтговорИзтриванеИ браво на баба за чудесното и вкусно изпращане!
Прегръдки и хубав уикенд:)
Мноого вкусно и бързо. Това е като за мен:)
ОтговорИзтриванеХубаво ястие,Сонче!
ОтговорИзтриванеА на гостите лек път,живи и здрави пак да ти гостуват.
Приятни почивни дни!
Благодаря ви момичета за пожеланията!
ИзтриванеЗдравей Соня,
ОтговорИзтриванетоку що приключихме с обяда.Днес направих " Гнезда от кайма",много,много ни харесаха!Имах излизане и закъснях обяда, но твърдо бях решила,че днес ще ги направя.Доволна съм от резултата!Аз ги направих от телешка кайма,ходя в един магазин,където я смилат пред мен. Направих ги в тавичка,защото моите гювечета са по-дълбоки и с по-тясно дъно.
Благодаря ти за чудесната рецепта!
Поздрави! Юлия Кожухарова
Благодаря, че сподели Юлия, имаше такива запитвания, дали може да се направят в тава.Надявам се, че е било полезно на читателите. Радвам се, че ви е харесало ястието! Поздрав!
ИзтриванеTazi recepta ia pravia chesto i e liubima vkashti. Mnogo e lesna i v sashtoto vreme efektna i vkusna.
ОтговорИзтриванеЗдравей Соня,
ОтговорИзтриванеРеших тази вечер да приготвя "гнездата". На мен също много добре ми се получиха! Много са вкусни! До сега не бях ги правила в гювечета.Супер! Мая
Имам въпрос - как се поставят нашите снимки?
здравейте, благодаря ви за споделеното, радвам се, че ви е харесало ястието! Снимки в блога мога д аслагам само аз, но ако ми изпратите на й мейла, ще ги кача! Другият вариант е да ги публикувате на страницата на Моето сладко хоби във Фейсбук, там всеки може да слага снимки! Поздрави!
ИзтриванеПо принцип така ли овкусявате каймата (със суров картоф и морков) или това е специфичното само за тази рецепта?
ОтговорИзтриванездравейте, каймата овкусявам различно според това за какво я използвам.Картофът и морковът придават различен вкус в случая, иначе ще бъде като кюфте :) Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеБлагодаря! А да попитам, понеже вкъщи не ползвам меса от купешките, ще стане ли само с вкусно и с телешка кайма? Защото имам от домашно гледано животно.
ИзтриванеДа, ще стане, още по-вкусно! Поздрав!
ИзтриванеОо, идеално тогава! Смело запрятам ръкави :) Благодаря Ви за поясненията, всичко хубаво
ИзтриванеЩе чакам да споделите, дано да ви хареса! :)
Изтриване