Това е още едно лесно ястие, което правех много често, когато децата ми бяха малки.Сега го направих, естествено, заради любимия внук!
За съжаление беше изядено докато се обърна и няма снимки в разрез.Рецептата търпи всякакви вариации.Може да се добавят варени яйца, грах, моркови или каквото друго ви хрумне.Основното за яйцата и млякото, които правят суфлето меко и пухкаво и сиренето, което му придава допълнителен аромат.
Приготвяне
За съжаление беше изядено докато се обърна и няма снимки в разрез.Рецептата търпи всякакви вариации.Може да се добавят варени яйца, грах, моркови или каквото друго ви хрумне.Основното за яйцата и млякото, които правят суфлето меко и пухкаво и сиренето, което му придава допълнителен аромат.
Продукти
за 6 порции- 500 г кайма, по възможност телешка
- 3 яйца
- 5-6 с.л. галета или грис
- 200 мл прясно мляко
- 2-3 кисели краставички
- 1 кренвирш по желание
- няколко гъби ( аз не слагах)
- черен пипер
- 50 г кашкавал
- пармезан, чедър или просто кашкавал за отгоре
- масло за намазване
Приготвяне
- в голяма купа се смесват каймата, яйцата, млякото, галетата
- добавят се допълнителните продукти , нарязани на малки кубчета
- тавичка , около 26 см, се намазва с масло и се поръсва обилно с галета
- омесената кайма се разпределя равномерно в тавичката
- отгоре се слагат тук таме малки бучици масло
- пече се на 200 С около 35 минути
- покрива с парченца ( настърган) кашкавал и се запича за още 5 минути( моят беше нарязан на кръгчета)
- сервира се топло със салата
Много вкусно ястие ,Сонче ! Изглежда чудесно даже без снимка в разрез !
ОтговорИзтриванеХубав петък !
Е, това ще го правя непременно! Лесно и бързо, а колко вкусно изглежда.....
ОтговорИзтриванеМного вкусно и лесно! С прясна салатка ммм....
ОтговорИзтриванеПоздрави:)