Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 19 август 2012 г.

Пица с готово тесто


На моят внук му остават броени дни за това лято в България!Затова баба го глези с любими храни.



Продукти

За тава 32 см
  • 500 г готово тесто с мая
  • 2 кренвирша,
  • 100 г салам
  • 100 г кашкавал
  • 1 краставичка
  • 1 чушка
  • 1 глава стар лук
  • 1 домат
  • Кетчуп
  • 3-4 яйца
  • Риган, мащерка, черен пипер

  Приготвяне
 
  • Тестото се разточва за големината на тавичката
    • Тавата се намазва със зехтин и се поръсва леко с брашно
    • Разстила се тестото като се оформя борд
    • Намазва се с кетчуп и отгоре се подреждат най-напред месата, след това зеленчуците, нарязани на тънки кръгчета, най-отгоре доматите, също нарязани на кръгчета
    • Поръсва се с подправките
    • Оставя се на топло да втаса и се пече на 200 С за 15 минути
    • Изважда се и се чукват яйцата, да останат цели, пече се още 15 минути



    • Изважда се и се нарежда кашкавалът, нарязан на тънки парчета или настърган
    • Пече се за още 6-7 минути до разтопяването на кашкавала 


 Ако имате такъв помощник, нещата са още по-лесни!
















10 коментара:

  1. Поздравления за хубавата пица,Соня ! Аплодисменти и за чаровния помощник !Страхотен екип сте двамата ! Хубава неделна вечер !
    Рени

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитна! Ама как няма, с такъв помощник:)

    ОтговорИзтриване
  3. Соня,чудна пица и много симпатичен помощник за нея си имаш :) !
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Сонче, на баба душичките са най важни и трябва да им се угажда.:) Толкова е богата и апетитна ,и като гледам с какъв апетит си я хапва и на мен ми се прииска да си ми баба.:)))
    Удовлетворението е пълно когато внуците ни си хапват с голям апетит нали?:)
    Прегръщам те силно мила моя!

    ОтговорИзтриване
  5. Поздравления на блестящия екип, пожелания за усмихната седмица и събиране на поредните дози прекрасни спомени, които да топлят в студените дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Сонче,отлична работа.....Поздравления за вкусотията и помощника:))))

    ОтговорИзтриване
  7. Сонче, чудесна е, а с помощник нещата винаги са по-лесни и стават по-вкусни;)

    ОтговорИзтриване
  8. Наистина много вкусна пица :) Приготви я за вечеря мъжът ми и синът ми си облизаха пръстите :) Обикновенно купувам готова от http://geppy-bg.com но сега им доказах че и аз мога да приготвя вкусна пица :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пицария Гепи Студентски Град

      Изтриване
    2. Благодаря, дори се чудех дали има нужда от такива рецепти! Радвам се, че съм била полезна! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow