Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 25 август 2012 г.

Пъстърва на грил тиган

След Пъстърва на фурна и Пържена пъстърва, включвам и Пъстърва, приготвена на грил тиган.Също много добър вариант, малко по-диетичен от пържената риба.


 Продукти  
 за 1 порция

  • 1 риба около 300 г
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин



 Приготвяне

  • рибата се наръсва обилно с лимонов сок, сол и малко черен пипер и се оставя в хладилника за половин час
  • намазва се със зехтин и се слага върху нагорещената скара(грил тиган)
  • пече се 5 минути и се обръща.Най-напред внимателно се проверява от едната страна като се повдига леко, ако е залепена, не се пипа и се чака още 1-2 минути докато започне да се отлепва
  • сервира се веднага
Не казах по-горе, че рибата трябва да се почисти защото допускам, че е от магазина, изчистена.Но ако е като нашата, от езерото, най-напред се почиства от вътрешностите:).

 

4 коментара:

  1. Лелеее, толкова лесно, и толкова вкусно .... чудесна рецепта Сонче :)

    Прегръдки, Маги

    ОтговорИзтриване
  2. Лека и вкусна храна.Изглежда апетитно..

    ОтговорИзтриване
  3. Като онази снаха, която бутала живото пиле в тенджерата и плачела на майка си..... не разбрала, че първо трябва да го оскубе :)
    Много апетитна рибка, Сонче!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow