След Пъстърва на фурна и Пържена пъстърва, включвам и Пъстърва, приготвена на грил тиган.Също много добър вариант, малко по-диетичен от пържената риба.
Продукти
за 1 порция
Приготвяне
Продукти
за 1 порция
- 1 риба около 300 г
- лимонов сок
- черен пипер
- сол
- зехтин
Приготвяне
- рибата се наръсва обилно с лимонов сок, сол и малко черен пипер и се оставя в хладилника за половин час
- намазва се със зехтин и се слага върху нагорещената скара(грил тиган)
- пече се 5 минути и се обръща.Най-напред внимателно се проверява от едната страна като се повдига леко, ако е залепена, не се пипа и се чака още 1-2 минути докато започне да се отлепва
- сервира се веднага
Страхотна!
ОтговорИзтриванеЛелеее, толкова лесно, и толкова вкусно .... чудесна рецепта Сонче :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Маги
Лека и вкусна храна.Изглежда апетитно..
ОтговорИзтриванеКато онази снаха, която бутала живото пиле в тенджерата и плачела на майка си..... не разбрала, че първо трябва да го оскубе :)
ОтговорИзтриванеМного апетитна рибка, Сонче!