Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 4 август 2012 г.

Ризото с пилешко, зеленчуци и сметана

 По принцип не харесвам много ризото и паеля заради консистенцията  - оризът е лепкав, а ние сме свикнали да се отделя на зърна.Но това ризото, със сметана и кашкавал ми допадна много.



Продукти
За 6 порции
  • 600 г бяло пилешко месо
  • 2 ч.ч. ориз(чаша 200мл)
  • 1 голяма глава стар лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 тиквичка
  • 2 моркова
  • 1 главичка броколи (Може 1 ч.ч.  грах)
  • 3 с.л. зехтин
  • 3с.л.масло
  • 100 мл Готварска сметана
  • 50 мл бяло вино
  • сол
  • 100 г кашкавал
  • 50 г чедър
  • Чесън
  • Черен пипер
Приготвяне

  • месото се нарязва на едри парчета
  • зехтинът и маслото се загряват и в тях се запържва месото, изважда се
  • в същата мазнина се слагат нарязаните лук и моркови и се задушават
  • прибавя се оризът и се пържи до побеляване, 
  • заливат се с виното и се задушава
  • добавят се накъсаното на розички броколи и нарязаната на кубчета тиквичка.Прибавя се и месото.
  • доливат се 5 ч.ч. вода и сол
  • оставя се на слаб огън да ври до готовност- оризът да поеме водата
  • отдръпва се и се прибавя сметаната и настъргания кашкавал, разбърква се добре и се овкусява с черен пипер и чесън по желание

15 коментара:

  1. след каране на сноуборд, много обичам да похапвам и мисля, че твоята рецепта ми допада изключително много! поздрави и успехи за напред

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти! За сега си единсвеният, доверил се на моето ризото! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. ориза какъв да е ?най обикновен или някакъв по конкретен за ризото ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, оризът е обикновен, аз обичайно купувам " бисерен". Поздрави, дано да ви хареса!

      Изтриване
  4. ок мерси ,ще пробвам !Хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  5. Рецептата е чудесна, а ризото става ммммм ужасно вкусно! Благодаря, че споделихте тази рецепта с нас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Голямо благодаря, зарадва ме, ризотото не е много популярно в България и няма голям интерес към тази рецепта! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване
  6. а месето кога се слага обратно при ориза

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, месото се прибавя заедно с водата, да ври с ориза. Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване
  7. Благодаря за идеята.Една малка корекция за броколито.Дабсе прибави 2-3 минути преди да се свали от котлона,за да не стане на кайма и да има все пак вкус на броколи.

    ОтговорИзтриване
  8. Сонче , често го приготвям с различни зеленчуци . Опитах и с критараки ( орзо ) също много добре се получи . Много ми харесва ,защото е и икономично на труд !Благодаря за рецептата !

    ОтговорИзтриване
  9. Изпробвано и одобрено от всички в семейството. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow