Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 10 юли 2012 г.

Макарони със кайма и доматен сос ( Пене ригато със сос Болонезе)

 Моят внук беше малко болен и се уреди с любимата му италианска паста. Иначе аз избягвам да му готвя паста защото яде достатъчно в САЩ.



Продукти
за 3 порции

  • 300 г макарони
  • 300 г кайма(телешка)
  • 2-3 с.л.зехтин
  • 1 голяма глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 100 мл бяло вино
  • 1 м.консерва домати на кубчета - 340 г
  • риган, мащерка, босилек, сол
  • 1 с.л.захар
  •  черен пипер
  •  кашкавал за поръсване

 

Приготвяне

  • макароните се сваряват според указанието на опаковката, аз ги обичам по-сварени
  • зехтинът се загрява и в него се запържват лукът и чесънът
  • добавя се каймата и се пържи до изсветляване сн.2
  • прибавя се виното и се готви 1-2 минути
  • следват доматите, захарта, солта, черен пипер
  • вари се 10 тина минути до сгъстяване
  • овкусява се с  подправките( риган, мащерка, босилек)
  • макароните се се отцеждат от водата и се смесват със топлия сос
  • сервират се поръсени с настърган кашкавал

 А сега малко от нашата колекция от пеперуди, внукът ги издирва, а аз ги снимам:)
















4 коментара:

  1. Сонче добре че ги няма дечурлята ,че щяха да ме карат да им правя и аз.
    Пеперудите са невероятни ,много красиви ,обожавам ги.
    Браво на внучето ти големи красоти е намерил ,а баба снимала.
    Силно те прегръщам.

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, колко пеперуди!!! Браво, Сонче, добре си прекарвате! Пастата е вкусна, дали ще мога и аз да се уредя:)!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудни макарони, Сонче! Ние също много обичаме вкъщи и ги предпочитаме най-вече в солен вариант: с два вида сос (бял и червен). Прохладен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Надявам се Ники да се е оправил вече ,че още много красиви пеперуди ,бръмбари и буболечки го очакват :) ! Сонче , и всеки ден да яде паста няма да му навреди ,напълно грешна представа имаме за пастата ,а тя е вълшебна храна ! Проблема е в сосовете с които се овкусява ,а не в пастата :) !
    Тази обаче е разкошна ,обичам сос ''болонезе'' !
    Чао и ви завиждам за колекцията пеперуди :) ! Хубаво лято !

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow