Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 20 юли 2012 г.

Шоколадово руло с малини




Това руло се появи непланирано.Просто от голямата тава , в която пекох блата  се получиха 2 рула.Първото направих със сметанов крем и малини, а за това използвах една кофичка готов какаов крем от магазина.Рецептата за блата е еднаква, различни са  пълнежът и покритието, в случая изцяло шоколадови.



Свежият вкус на малините много добре се съчетава с много шоколадовия вкус на цялото руло.


Продукти 
за блата

  • 5 яйца
  • 6 с.л. захар
  • 3 с.л.маргарин(масло)
  • 8 с.л. брашно
  • 1 п.ванилия
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • 3 с.л. какаов крем, готов от кутия
Може да се замени с настърган шоколад
 

За пълнежа
  • 200 г малиново сладко
  • 250 г готов какаов крем (нутела)
  • 200 г малини
 може да се замени от шоколад и сметана


За украса
  • 50 мл течна сметана
  • 4-5 с.л. готов какаов крем
Може да се замени със 100 г шоколад

 Приготвяне



  • Фурната се загрява на 180 С
  • Правоъгълна тава се застила с намаслена хартия за печене
  • Яйцата се разбиват на пухкав крем със захарта
  • Прибавя се маслото, разбива се
  • Добавят се бакпулвера, брашното, ванилията и се разбърква добре
  • Прибавя се какаовият крем(настърган шоколад) и се разбърква с лъжица
  • Полученото тесто се изсипва върху намазнената хартия като се разстила равномерно с лъжица
  • Пече се 10-12 минути
  • Изважда се и веднага се обръща върху кърпа
  • Хартията се отстранява и блатът се завива на руло посредством кърпата.Оставя се да изстине така
  • Блатът се развива след като изстине и се намазва с малиновия конфитюр
  • върху сладкото се маже с шоколадовия крем, а върху него се подреждат пресните малини
  • Рулото се завива отново и отгоре се залива с шоколадовата глазура приготвена от леко затоплената сметана, смесена с какаовия крем
  • украсява се с пресни малини

1 коментар:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow