Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 23 юли 2012 г.

Пиле с прясно зеле

Нещо просто и вкусно, подходящо за лятото.



Продукти  
за 6 порции
  •  6 порции пилешко месо по избор(бутчета)
  • 1 зелка около 2 кг
  • 1 голяма глава стар лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 моркова
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 консерва 340 г домати на кубчета
  • или 300 г пресни домати, рендосани
  • черен пипер
  • сол
  • 100 мл олио
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2 бр,
  • 1 ч.л.кимион

  Приготвяне

  • зелето се нарязва на дребно(аз ползвам ренде)
  • мазнината се загрява и в нея се запътжват пилешките порции от двете страни сн.1
  •  последователно се изсипват нарязаните  стар лук, моркови и зеле сн.2
  • разбърква се и се добавят червените домати и всички подправки  и чушките сн.3.4
  • долива се с вода до нивото на зелето и се вари на слаб огън за около 40 минути
  • проверява се от време на време и ако е необходимо се долива вода
  • когато зелето е готово, всичко се изсипва в тава и се запича в силна фурна докато остане ''на мазнина''


15 коментара:

  1. Любимо ястие, Сонче! Страхотно е!

    ОтговорИзтриване
  2. Оххххх ,разкош е ,Сонче ! Чудно ,чудно ! Така го обичам ,но много трудно намирам тук хубаво зеле ,все едно такова като галош (да извинява хубавото зеле за сравнението ) . Миналата година (май от тогава не съм готвила зеле ) Роби бойкотира енергично една такава манджичка ,аз обаче така хубаво хапнах , че още помня :))!
    Не ядат зеле тез хора тук и това е ! Преди 3 год. работех при една госпожа и тя каза ,че никога в живота си (беше на 82 год.) не е готвила зеле !!!!
    Чао ,Сонче и хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче, все народни и семпли вкусотии днес виждам при теб!
    Обожавам това лятно ястие!Любимото ми е!
    Поздрав сърдечен!

    ОтговорИзтриване
  4. Сончеее ,пак съм аз :)....купих си от Лидъл зеле - същинско ,нашенско :)...познай какво ще сготвя за вечеря:))!
    Чао ,мила и хубав ден ! Ей ,и ако Ники хване най-красивата пеперуда на века ,да я публикувате :)) !

    ОтговорИзтриване
  5. Изглежда много апетитно! Хубав ден, Сонче! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви, Дани, Гоголина, Траянче!Да ти е сладко Ивана!Аз в повечето случаи готвя каквото ми се яде на мен!:)

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна рецепта, вече ми е сред любимите!

    ОтговорИзтриване
  8. Браво, точно се чудех какво да напрая днес....ето тази рецепта ми дойде на време. Мерси Соня

    ОтговорИзтриване
  9. Въпросче: понеже фурната ми се развали, дали ще стане вкусно само на котлона, без запичането?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. мда, пак си е вкусно, само не прекалявайте с водата! поздрав, ще се радвам ако споделите!

      Изтриване
  10. Strahotna recepta zeleto mi stata neveroqtno kato zaparvi pat

    ОтговорИзтриване
  11. Strahota recepta kato za parvi pat napraveno zele ot mene tazi recepa mi napravi strahotno zele

    ОтговорИзтриване
  12. Mnogo obicam zele, straxotno e, nepremenno wte go probvam...

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow