Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 2 юли 2012 г.

Бързи банички(тартлетки) от готово бутер тесто с плодове и крем

 Комбинацията на хрупкава коричка с кремче и плодове прави тези сладкишчета неустоими :)



Продукти 
за 20 бр.

  •  1 лист бутер тесто - 500 г
  • 10 броя малки кайсии
 за крема
  • 2 с.л. течно масло(маргарин)
  • 1 с.л. брашно
  • 2 с.л. захар
  • 1 жълтък от яйце
  • 250 мл прясно мляко
допълнително - орехи, захар

 Калории - общо за 1 порция


Приготвяне

крем
  • маслото се загрява и в него се запържва брашното
  • жълтъкът се разбива и се смесва с  млякото, изсипва се при брашното
  • на слаб огън се бърка до сгъстяване
  • добавя се захарта исе оставя да застине

  • тестото се разрязва на 20 квадратчета
  • от всяко квадратче се режат 2 от страните и се оформя триъгълен борд
  • в получената ''чинийка'' се слагат 1-2 лъжици от крема, а отгоре половинка кайсия
  • върху кайсията се слагат орехови ядки и се поръсва захар
  • пече се на 200 С с вентилатор  до златисто ( 10-15 мин)








5 коментара:

  1. Ох,Соня,пак в десетката ме уцелваш!От много време им се каня и аз на тези кайсиеви тарталетки с крем,и все не им идва реда,но с охота ще напълня очи с твоите-срахотни са!
    Усмихнато утре!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, нямаш спиране с твоите вкусотии.
    Много хубава рецепта пак!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Олеле, разкошни са! Сонче, големи вкусотии публикуваш!:)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...