Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 19 октомври 2014 г.

Пюре от карфиол със сирене



За мен едно ново приложение на карфиола - като гарнитура.Чудесен заместител на картофи или ориз! Вкусно, нискокалорично, без въглехидрати !
Подправките могат да бъдат различни според вкуса - копър, чесън, мащерка, или както в случая кимион.

Продукти
за 2-3 порции

  • 300 г суров карфиол
  • 1-2 с.л. мазнина , може и без( зехтин , масло)
  • 50 г сирене ( бяло саламурено или извара)
  • сол
  • черен пипер
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1/4 ч.л. кимион (мащерка, копър)


 Приготвяне

  • Карфиолът се накъсва на розички и се вари в подсолена вода за около 10 минути, до омекване.
  • Изважда се, отцежда се от водата и се пасира (блендер). 
  • Добавят се подправките и сиренето и се пасира до гладка еднородна смес.





4 коментара:

  1. Сонче, винаги съм се чудела какъв ли вкус има пюрето от карфиол, което е много популярна като гарнитура на запад. Благодаря ти за рецептата, ще опитам при първа възможност! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересно предложение за гарнитура. Предполагам, че и със суров карфиол ще се получи добре!

    ОтговорИзтриване
  3. След като го видях в групата, чаках да качиш рецептата в блога си! :)
    Харесвам карфиола и както пишеш, ще е достоен диетичен заместител на картофите и ориза като гарнитура.
    Слънчев есенен ден, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно ми звучи пюрето от карфиол,Соня,трябва непременно да се опита,благодаря за предложението!Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow