За мен едно ново приложение на карфиола - като гарнитура.Чудесен заместител на картофи или ориз! Вкусно, нискокалорично, без въглехидрати !
Подправките могат да бъдат различни според вкуса - копър, чесън, мащерка, или както в случая кимион.
за 2-3 порции
- 300 г суров карфиол
 - 1-2 с.л. мазнина , може и без( зехтин , масло)
 - 50 г сирене ( бяло саламурено или извара)
 - сол
 - черен пипер
 - 2-3 скилидки чесън
 - 1/4 ч.л. кимион (мащерка, копър)
 
Приготвяне
- Карфиолът се накъсва на розички и се вари в подсолена вода за около 10 минути, до омекване.
 - Изважда се, отцежда се от водата и се пасира (блендер).
 - Добавят се подправките и сиренето и се пасира до гладка еднородна смес.
 
Сонче, винаги съм се чудела какъв ли вкус има пюрето от карфиол, което е много популярна като гарнитура на запад. Благодаря ти за рецептата, ще опитам при първа възможност! Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеИнтересно предложение за гарнитура. Предполагам, че и със суров карфиол ще се получи добре!
ОтговорИзтриванеСлед като го видях в групата, чаках да качиш рецептата в блога си! :)
ОтговорИзтриванеХаресвам карфиола и както пишеш, ще е достоен диетичен заместител на картофите и ориза като гарнитура.
Слънчев есенен ден, Сонче!
Много вкусно ми звучи пюрето от карфиол,Соня,трябва непременно да се опита,благодаря за предложението!Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриване