Една идея за разноообразяване на печената тиква, която понякога става суха.
Продукти
за 2 порции
- 2 ч.ч сварена или печена тиква
- 200 мл прясно мляко
- 1 с.л. меко масло
- 1/4 ч.л. канела
- щипка карамфил
- щипка млян джинджифил по желание
- 1 с.л. мед
- ядки
- сладко по избор
Приготвяне
- Всички продукти без ядките се смесват (млякото е леко топло) и се пасират с пасатор(блендер).
- Кремчето се сервира в чашки, залято със сладко по избор.Или с карамел ;).
Рецептите с тиква са чудесни, често печем тиква у дома, правим салати и гарнитури с нея.Тя е много лека и диетична храна и може редовно да се предлага на болни и малки деца.
ОтговорИзтриванеПоздрави !