Пиле салтимбока е любима рецепта.Бързо и много вкусно! Но не е подходящо за много хора, защото пърженето отнема време.Реших да го изпробвам във фурната - много добър резултат.Подходящо и за повече порции.
Запазих основните съставки , придаващи специфичния вкус на това ястие - шунка, кашкавал, салвия, ароматно бяло вино.
Продукти
за 8 порции
- 1,6 кг пилешко филе - 8 броя
- лимонов сок
- черен пипер
- 8 резена свинска шунка(250-300г)
- 8 тънки парчета кашкавал с големината на филетата
- 8 листа салвия
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. зехтин
- 200 мл сухо бяло ароматно вино
Приготвяне
- Филетата се разрязват, изтъняват и се поръсват с лимонов сок и черен пипер.
- Оставят се да се мариноват поне са половин час.
- Тавичка се намазва с маслото и зехтина.Месото се подрежда в тавата.
- Всяко парче пилешко филе се покрива с резен шунка, резен кашкавал и листенце от салвия.
- Пече се на 220 С за около 20 минути.Когато кашкавалът се разтопи се налива виното, отстрани в тавата.
- Запича се отново за 5 минути.
- Сервира се веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.