Продукти
готово бутер тесто 250 г
крем
- 2 жълтъка
- 2 с.л. захар
- сок и кора на 1/2 портокал
- 150 г крем сирене(маскарпоне)
- 100 мл течна сметана 30 % масленост
- 2 с.л. пудра захар
Приготвяне
- Тестото се нарязва на малки квадратчета и се пече в загрята на 220С фурна в тава застлана с хартия за печене за 10 минути.
- Жълтъците се разбиват в метален съд със захарта до побеляване, прибавя се портокаловия сок и настърганата кора и се бърка на водна баня до сгъстяване.Оставя се да изстине.
- Маскарпонето се разбива с 1 с.л. пудра захар и се добавя към жълтата смес.
- Сметаната се разбива до втвърдяване с 1 с.л. пудра захар и се примесва към крема.
Чудесни петифури са се получили,Соня.Прекрасен и усмихнат ден:))))!
ОтговорИзтриванеСонче, може ли да си грабна... няколко? :) Чдни са, само си представям аромата им - масло, портокал, шоколад... Огладнях. ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Благодаря ви, Милена, Гери! С това кремче май всичко е вкусно ;)Поздрави!
ОтговорИзтриване