Яйцата са толкова популярна храна, приготвени по най-различни начини и въпреки това продължавам да откривам нови рецепти! Идеята е от Бон апетит.
Рецептата е проста и лесна, но вкусът и ефектът са нетрадиционни :) .Добавих към белтъците малко настърган пармезан за подобряване на вкуса.
Продукти
за 2 порции
- 2 яйца, жълтъци и белтъци отделно
- сол
- черен пипер
- 1 ч.л. лимонов сок
- 2-3 с.л. настърган пармезан(по желание)
Приготвяне
- Белтъците се разбиват на сняг с лимоновия сок и щипка сол.
- Внимателно се прибавя настъргания пармезан и се разбърква.
- Белтъците се поставят в тавичка, застлана с домакинска хартия. Оформят се малки гнезда и се пекат на 180 С за 3 минути.
- Жълтъците се изсипват в средата на гнездата и тавата се връща във фурната за още 3 минути. Така жълтъкът остава почти течен.
- Сервират се веднага със салата.
Чудесно предложение, Соня и аз много го харесвам -
ОтговорИзтриванемного апетитно изглежда в твое изпълнение.
Поздрави и хубави почивни дни!
Наистина се получава ефектно! Чудесна идея!
ОтговорИзтриване