Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 17 октомври 2014 г.

Яйце в облак - много ефектно и вкусно предястие от печено на фурна яйце



Яйцата са толкова популярна храна, приготвени по най-различни начини и въпреки това продължавам да откривам нови рецепти! Идеята е от Бон апетит.
Рецептата е проста и лесна, но вкусът и ефектът са нетрадиционни  :) .Добавих към белтъците малко настърган пармезан за подобряване на вкуса.

Продукти
за 2 порции


  • 2 яйца, жълтъци и белтъци отделно
  • сол
  • черен пипер
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 2-3 с.л. настърган пармезан(по желание)




 Приготвяне


  • Белтъците се разбиват на сняг с лимоновия сок и щипка сол.
  • Внимателно се прибавя настъргания пармезан и се разбърква.
  • Белтъците се поставят в тавичка, застлана с домакинска хартия. Оформят се малки гнезда и се пекат на 180 С за 3 минути.
  • Жълтъците се изсипват в средата на гнездата и тавата се връща във фурната за още 3 минути. Така жълтъкът остава почти течен.
  • Сервират се веднага със салата.







2 коментара:

  1. Чудесно предложение, Соня и аз много го харесвам -
    много апетитно изглежда в твое изпълнение.
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина се получава ефектно! Чудесна идея!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...