Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (12) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (28) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 16 октомври 2013 г.

Пилешка кавърма с праз



След класическата пилешка кавърма със стар лук ви предлагам  един есенен вариант на кавърма с праз.
Продукти
за 4 порции
500 г пилешко филе без кост (или месо от бутчета)
2 с.л. олио
50 г масло
3 стръка праз
2 моркова
200 мл вино
300 г гъби
2-3 бр. червени чушки
сол
черен пипер
1/2 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. суха чубрица

 Приготвяне

  • месото се нарязва на кубчета или на ивички и се поръсва с черен пипер
  • мазнината се загрява в дълбок съд
  • месото се пържи за около 4-5 минути и се изважда в чиния
  • в същата мазнина се  слагат нарязаните на на едро праз и моркови
  • разбърква се за 1 минута и се налива виното
  • покрива се и се задушава на слаб огън до омекване на праза и морковите(ако е необходимо се добавя 1-2 с.л. вода)
  • прибавят се нарязаните гъби и червени чушки, разбърква се
  • месото се връща в съда със зеленчуците, разбърква  и се подправя с подправките
  • готви се още за 10 тина минути на   слаб огън като се разбърква



5 коментара:

  1. Чудесна е, Соня!
    И снимката е много апетитна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Да си оближе човек пръстите, такава вкусотия си забъркала, Сонче!
    Поздрави и лека вечер. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много, много вкусно и предпочитано у дома ястие, Сонче! Снимките са чудесни! Раздвоявате ме с Пепи - зеле или пилешко да готвя днес :)) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Колко обичаме у дома пилешка каварма!!! И от кога не съм правила... Да не види Филип, че ще поиска :) Твоята изглежда и звучи много вкусно!!! Хубав ден, Сонче :)

    ОтговорИзтриване
  5. Току що я правя ......за сега се очертава да е много вкусна

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...