Етикети

агнешко (8) американска кухня (1) аспержи (2) баница (29) без глутен (22) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (20) българска традиционна кухня (139) великден (2) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (213) домашно консервиране (6) дребни сладки (33) дулче де лече (2) есен (32) желирано (38) за празник (117) заек (4) закуски (64) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (1) картофи (22) карфиол (1) кексчета (24) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (12) кокос (10) кремове (41) крок пот (10) круши (10) лесно (134) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (154) паста (21) патица (4) пилешко (49) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (63) пуйка (1) пътешествие (11) риба (23) с мая (26) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (96) сос(дип) (1) спанак (29) супа (28) тестени (60) тиква (9) тиквички (19) торта (60) френска кухня (31) хлебопекарна (5) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (22) чия (2) шоколад (39) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 13 април 2019 г.

Мляко с ориз, кондензирано мляко, шафран и канела



Продукти 
за 6 порции
3 ч.ч. вода
щ.сол
1 ч.ч. ориз
1 кутия кондензирано мляко(400г)
3 ч.ч. прясно мляко
щ.шафран
канела за поръсване

 Време за приготвяне: 20 минути
 - за подготовка - 0
 - за готвене -  20 мин.


Калории 
Общо 2430 Ккал 
За една порция 405 Ккал

Приготвяне 
Оризът се сварява в дълбок съд в подсолената вода, почти до пълното поемане на водата.
Прибавя се прясното мляко, шафрана и се вари на слаб огън 4-5 минути.Изсипва се и кондензираното мляко. Варенето продължава на слаб огън при непрекъснато разбъркване до сгъстяване.
Готовият ориз се разпределя в купички и се поръсва с канела.
Сервира се леко охладен.

Тук има рецепта за Мляко с ориз на фурна, мляко с ориз и какао
а тук за Мляко с ориз и плодове и още .

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

1 коментар:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...