Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (190) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 26 май 2013 г.

Рулца от тиквички с крем сирене и извара



Нещо доста популярно и лесно, което не съм публикувала до сега.
Не посочвам точни количества защото зависи какви порции ще приготвяте.За предястие са достатъчни по 3 рулца на човек.

Продукти 
ориентировъчно

  • 2 бр.тиквички
  • 50 г крем сирене
  • 100 г извара
  • 1-2 стръка пресен чесън
  • сол, 
  • черен пипер
  • копър
  • 1 с.л. зехтин

  Приготвяне

  • тиквичките се режат на дълго с ренде
  • запичат се за много кратко на грил тигана
  • изваждат се в купа и се посоляват и заливат с малко зехтин
  • в купичка се смесват изварата , крем сиренето и подправките
  • намачкват се с вилица или се пасират с пасатор
  • в единия край на всяка тиквичка се слага по 1 лъжичка от млечната смес и се завива на рулце





5 коментара:

  1. Много са вкусни така тиквичките :)
    Снимката е прекрасна!
    Хубава неделя, Соня!

    ОтговорИзтриване
  2. Лесно, вкусно, здравословно и красиво поднесено!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. О, това ми е една от любимите форми за хапване на тиквички! Даваш чудна идея за тези дни :) Лека вечер от мен :)

    ОтговорИзтриване
  4. Следващия път преди да ги завиеш, върху сместа добави парче пушена сьомга - продават се нарязани на тънки парчета, почти с размера на тиквичките ;) Забучи с клечка за зъби и нека останат в хладилника 2 часа преди сервиране, за да си поемат ароматите.
    Успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за идеята,Елена тиквичките търпят всякакъв пълнеж!Надявам се да е полезно за читателите на блога!Поздрав!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...