Поредният вариант на зеленчуков гратен.Може да се използват вскакви продукти.Съчетанието на броколи и карфиол се оказа много удачно.Червената чушка е за аромат и колорит!
Продукти
4 порции, тавичка 22 см
- 250 г карфиол
- 250 г броколи
- 1-2 моркова
- 1 червена чушка
- 100 г топено сирене
- 4 яйца
- 100 г извара
- 200 мл готварска сметана
- 200 мл прясно мляко
- черен пипер
- идийско орехче
- масло за намазване
- 4 парчета от нарязан за тост чедър(или друг вид сирене)
Приготвяне
- карфиола и моркова се бланшират във вряща вода за 7-8 минути. На петата минута се прибавя и броколите, те са по-нежни и не са необходими повече от 3 минути
- зеленчуците изваждат от горещата вода и се слагат в студена, да се охладят
- отцеждат се и се нареждат в намазана с масло тавичка
- върху тях се слага сиреното, нарязано на парчета и червената чушка, нарязана на кръгчета
- яйцата се разбиват, към тях се прибавят изварата, сметаната и млякото и подправките
- получената смес се изсипва върху зеленчуците
- пече се на 180 С за около 25 минути
- изважда се и се покрива с парчетата чедър
- връща се за още 4-5 минути за да се запече сиренето
Mnogo апетитно, макар да не си падам по броколите:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Траянче, май е въпрос на привикване, все още е нов продукт!
ИзтриванеХаресвам всички продукти и много ми допада предложението! Вкусно!
ОтговорИзтриванеВкусно беше, Ина, опитаайте!
ИзтриванеОбичам такива ястия,твоето изглежда многоа апетитно,Сонче!
ОтговорИзтриванеСъчетанието на зеленчуци със сиренца и сметана е чудесно!
Поздрави и приятен ден!
Мда, Мира, щом има сиренце, всичко е вкусно!благодаря ти!
ИзтриванеМного са хубави новите ти предложения с месце,
ОтговорИзтриванено този гратен ме очарова - чудесна комбинация от зеленчуци и сирена!
Поздрави, успешна и усмихната нова седмица, Диана
Исках да предложяа нещо с месо за празниците (нищо че е Сирни заговезни, а месните отминаха), пък запеканките всякака са хубави, сега поне има разнообразни зеленчуци.Благодаря, Диана!Поздрав и хубава нова седмица!
Изтриване