Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 18 декември 2012 г.

Пълнени питки - ръжени питки пълнени с гъби, спанак, сирене и яйце



идеята дойде от Яйцата по флорентински и Зи4е и нейната Пълнена питка
Много е лесно и бързо.Изключително вкусно и ефектно предястие или леко ястие!

Продукти
за 4 порции

  • 4 бр. готови хлебчета
  • пълнеж
  • 100 г сирене крема
  • 1 с.л.масло
  • 1с.л. зехтин
  • 1 главичка кромид лук
  • 100 г гъби
  • 1 печена червена чушка
  • 300 г спанак
  • 4 малки яйца
  • настърган кашкавал за поръсване

   Приготвяне
плънката


  • мазнината се загрява и в нея се задушават нарязания на дребно лук, гъбите, чушката и спанака
  • хлебчетата се издълбават
  • поставят в застлана и намаслена тавичка
  • крем сиренето се разпределя в тях
  • отгоре се поставя плънката, като в средата се оформя малко гнездо





  • в оформената дупчица в средата се чуква внимателно яйце
  • пече се на 200 С за около 10-12 минути - жълтъкът трябва да остане течен
  • изважда  се и веднага се посипва с настърган кашкавал





11 коментара:

  1. Еййй Сонче колко добре изглеждат само. Обожават в къщи такива неща и ще ги направя ,че скоро не съм ги глезила с такива вкусотии.
    Много добра рецепта ти се е получила и това е най хубавото ,че става бързо и много вкусно!
    Хубав и невероятен след обед ,прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Идеята е чудесна :) ! Много апетитно изглеждат ,Сонче !
    Хубава вечер ! С прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  3. хехе,скоро правих такива пълнени земелки,любими на моята половинка,при теб обаче са в друг прочит,но все така вкусно,ароматно и с чудесно съчетание от продукти в плънката,Сонче!
    Със спанака са станали разкошни!Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Нещо подобно съм замислила и аз за неделна закуска;) Прекрасно предложение, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  5. Соня, много удачно съчетание за пълнежа и прекрасни питки са се получили!
    Хубаво предложение за вкусна и бърза закуска!

    ОтговорИзтриване
  6. Соня, тия питки са ми точно по вкуса!

    ОтговорИзтриване
  7. Сонче, много са апетитни! Идеята ми хареса и си ги записвам за проба! Благодаря ти! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Сонче, изглеждат много вкусно! Страхотна идея!

    ОтговорИзтриване
  9. Изглеждат страхотно, но не ми идва идея с какво зелено да заменя спанака, че той в къщи е забранен. Питам Ви, понеже сте го правили и може да имате идея какво друго може да се сложи в плънката. Отново Ви благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здравейте, Галя, първо за спанака - аз никога не съм го обичала, но напоследък ми стана любим:)Сегашният спанак е различен и няма този стипчив вкус.., но ако не можете да го "пробутате", просто не го слагайте.Сложете кромид лук, може пресен, маслини и каквото друго ви хрумне, салам, кренвирш...успех ви желая!

      Изтриване
  10. Изглежда невероятно вкусно!Страхотна идея, със сигурност ще се възползвам от нея:)
    Весели празници:)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow