Ястието е много вкусно, с добре съчетаващи се аромати.Подходящо е за празничната трапеза.
Плънката може да бъде най-различна, това е само една идея.Ако някои от подправките не ви допадат, може да замените с ваши любими.
Продукти
за 2 порции
- 1 бр.свинско бонфиле - 500 г
- лимонов сок
- черен пипер
- соев сос
плънка
- 2с.л. зехтин
- 1 глава кромид лук
- 1 морков
- 50 мл бяло вино
- 150 г тиква, сварена
- стафиди
- орехи
- черен пипер
- мащерка
- щипка канела
глазура
- 1с.л. боровинков конфитюр
- 1с.л. горчица
- 2 с.л. кетчуп
- розмарин
Приготвяне
- филето се разтваря с остър нож
- поръсва се с лимонов сок, соев сос и черен пипер и се оставя покрито с фолио за 1 час в хладилника
- приготвя се плънката
- в затоплената мазнина се задушават нарязаните на дребно лук и моркови
- добавя се бялото вино, тиквата, на кубчета, стафидите и се готви 2-3 минути
- овкусява се с подправките, добавят се счукани орехи и се оставя да застине
- плънката се разстила върху изтъненото филе и внимателно се завива
- тавичката за печене се намазва със зехтин и оформеното руло се прехвърля в нея с ръба надолу
- продуктите за глазурата се смесват в малка чашка и се разбъркват добре
- с получената смес са намзва рулото
- слагат се 2 с.л. вода на дъното на тавичката - и няколко стръкчета розмарин
- пече се 15 минути на 185 С и се обръща
- намазва се с остатъка от глазурата
- пече се още 15 минути
- оставя се да изстине за 5-10 минути и се реже на парчета
- сервира се със соса, отделен при печенето и гарнитура
Ехааа, днес, като че ли сте се наговорили!
ОтговорИзтриванеВече трето пълнено филенце гледам.
Твоето също е превъзходно, ароматно и много различно!
Чудесно предложение за зимните дни!
Прегръдки Сонче*)
мда, явно такъв е сезонът, и на мен ми направи впечатление съвпадението:)
ИзтриванеДа бе! И аз това си помислих - такива вкуснотии днес, че не знае човек на кое повече да се наслади!
ОтговорИзтриванеСонче, интересно предложение и много добре изглежда!
Поздравления!
Ох, Сонче, това е много апетитно, неустоимо е дори и на закуска! Прекрасна рецепта!
ОтговорИзтриванеУауу, каква ароматна плънка си направила, Сонче!
ОтговорИзтриванеДойде времето на свинското и ти го представяш в цялата му прелест тук :) това филенце.
Пък и сосче има....
Перфектно е!
Страхотно сочно месце се е получило,Соня,харесва ми плънката с тиква,сигурно подхожда чудесно!Перфектно наистина!Пожелавам весел Никулден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, дами!Много сте мили, радвам се, че ви харесва плънката защото е малко необичайна!Поздрав на всички, и хубав празник :)!
ОтговорИзтриванеНаистина празнично ястие !!!
ОтговорИзтриванеМного сочно и апетитно изглежда!
Поздрави Соня и хубави празници
Много интересна плънка и разкошно печено месце ....знам ,че на мен ще ми хареса ....само на мен обаче :)) !
ОтговорИзтриванеХубав утрешен празник ,Сонче !Прегръдки !
Сонче прекрасно месце, пък и с невероятна плънка!
ОтговорИзтриванеВ къщи ще се хареса със сигурност!
Целувки!
Здравейте, бихте ли обяснили как разрязвате филето или ако има видео, че не ми става много ясно?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не е трудно разрязването. С тънък и остър нож се реже по цялата дължина на филето, все едно го белите и въртите до изтъняване. Както се бели ябълка. Не знам как да го обясня, а нямам такова видео.Ако не можете да разберете, просто го разрежете по средата, но не до края и разтворете. Съжалявам, че не мога да съм по-полезна.Поздрави и да ви е сладко!
Изтриване