Толкова са известни, че май не трябва да се пише за тях!
Все пак за тези, които като мен, още не са опитвали тези малки симпатични сладки да кажа, че нямат нищо общо с италианските макарони.Става дума за белтъци, бадемово брашно и крем.
Дълго време се колебах дали да публикувам този експеримент защото не знаех как точно трябва да изглеждат макароните.Но Дени ме окуражи и макар, че не са съвършени показвам ви тези симпатични малки сладки:)
Основното ми ръководство беше блогът на Дени, която е признат майстор на френски макарони и много подробно е обяснила всичко за тях.
Продукти
- 90 г "стари" белтъци
- 115 г бадемово брашно
- 140 г пудра захар
- 70 г кристална захар
- 1/2 пакетче прах за безалкохолно с вкус на горски плодове (по липса на сладкарска боя)
кремове
- 1.крем сирене с ягодово сладко
- 2.крем сирене с разтворимо кафе
Приготвяне
- белтъците са стари, престояли 2 дни в затворен съд в хладилника, но със стайна температура
- бадемовото брашно е от белени бадеми, смлени във блендера заедно със пудрата захар сн.1
- задължително се пресява 2-3 пъти за да не останат едри частици сн.3
- най-напред се разбиват белтъците на сняг
- прибавя се постепенно кристалната захар и се разбива до твърда смес
- добавя се прахчето, което е вместо боя и се разбива до пълното му разтваряне сн.4
- следва добавянето на бадемовото брашно с помощта на шпатула, на части, внимателно, като се бърка отдолу нагоре
- получава се гладка лъскава смес сн.2
- Получената смес се поставя в пош и се шприцоват малки кръгчета върху застлана с хартия тава
Това за мен беше най-трудната част - да направя еднакви правилни кръгчета!
На снимката са вече изпечени, не очаквах , че ще се получат и не съм ги снимала преди печенето.
- оставят се за 30 минути във фурната с включен вентилатор или на стайна температура за да изпръхнат, образуват отгоре коричка
- пекат се на 130 с с вентилатор за около 15 минути
- отделят се от хартията и се слепват с приготвения крем
- прибират се за 24 часа в затворена кутия в хладилника, там омекват
Чудесни макарони си направила, Сонче! Много време им се каня, но не знам кога ще се реша да ги приготвя! Хубава вечер! :)
ОтговорИзтриванеДобре си се справила! Кремът с разтворимо кафе ми звучи много привлекателно :-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за всичко, Дени!Без теб нямаше да се справя!Поздрав!
ИзтриванеМного са нежни и красиви!
ОтговорИзтриванеСпокойна нощ!
Прекрасни сладки, Сонче! Но имаш право, имат един недостатък и той е, че са ми много далече... ;)
ОтговорИзтриванеЗвучат много ароматно, много вкусно и изкушаващо, ммм... :)
Прегръдки, мила Соня и лека нощ!
Еха, браво! Аз все още не мога да се престраша, макар че страшно искам да си направя сама макарони! Наистина ли ти се получиха от първия път, супер!! Имат си и полички и всичко.. поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички, които наминахте и оценихте моите усилия!Много сте мили дами!Наистина беше първи опит, Мария сега имам едни отлежали белтъци, но да видим дали ще имам ентусиазъм:)Моят съпруг, Главният дегустатор на блога, предпочита белтъците във орехови целувки!Поздрави и топли снежни дни!
ИзтриванеБраво ,Сонче ! Какво не им харесваш , много са си хубави даже ! На мене ми се струват много сложни и за сега само ги гледам по блоговете, ама някой ден ще събера смелост да ги направя :) !И както си се знам ,май и за мен две еднакви кръгчета ще са най - сложната част :) !
ОтговорИзтриванеС прегръдка ,Сонче ! Хубав вторник !
Браво за първия ти опит! Аз след моето фиаско за първи път още не съм посмяла да направя :))) А са толкова вкусни!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Чудесно си се справила с макароните!
ОтговорИзтриванеСигурна съм че са много вкусни!
Не знам кога ще се реша да ги пробвам.
Поздрави и хубав ден!
За първи опит- прекрасни! Аз още не съм се престрашила:)
ОтговорИзтриванеЕ, страхотни са станали Сонче!
ОтговорИзтриванеБраво за първия път!
Поздрави*)
От кога съм им хвърли око!!!!
ОтговорИзтриванеТолкова добре си обяснила,че си слагам отметка!!!
станали са страхотни ,Соня!
хубав ден