Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 25 юли 2012 г.

Пържено филе от бяла риба в ароматна коричка






Продукти  
 за 4 порции
  • 1 опаковка замразено филе бяла риба 1 кг с 20 % вода
  • черен пипер , сол
  • 5 с.л. галета
  • 1 с.л. босилек
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. риган
  • 4-5 с.л.зехтин
  • скилидка чесън и клонче розмарин

Приготвяне

рибата се размразява на стайна температура за няколко часа, но да не омекне
  • подсушава се с домакинска кърпа и се наръсва с черен пипер и малко лимонов сок - сн.1
  • галетата се смесва със сухите подправки - босилек, риган, мащерка, червен пипер в голяма плитка  чиния сн.2
  • зехтинът се загрява и в него се запържват чесънът и розмаринът, отстраняват се
  • всяко парче риба се овалва много добре в галетата и се пържи в загрята мазнина от двете страни до златисто сн.3
  • изважда се върху домакинска хартия
  • сервира се с гарнитура или салата и резенче лимон
Сос - в остатъка от зехтина се запържва една с.л.брашно, добавя се 50 мл бяло вино, малко лимонов сок, сол, черен пипер и чесън, вода за необходимата гъстота.


15 коментара:

  1. Много апетитно изглежда рибката!
    Записвам си рецептата и ще я пробвам тези дни.
    И аз я обичам със салата от пресни чушки :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Перфектна риба! Супер е, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно изглежда! Хрупкава коричка и ароматен сос!
    Обичам панирана по този начин риба, но аз я пека.А сосчето обезателно ще пробвам, много ми харесва!
    Лека и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно изглежда рибката с тази златиста коричка.
    Ако ти попадне лайм, можеш да настържиш ситно кората и да оваляш филетата в нея, после в разбит белтък и накрая в галета. Рецептата е от британския bbc good food. Тествах я преди седмица. Много семпла, но рибката придобиват невероятно свеж аромат :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче, разкошна е! Мисля да пробвам с прясна рибка, че веднъж купих една замразена за паниране, какво ги правят тези риби бре?! не уцелих нещо, та филето стана на пюре и се разпадна в тигана. Как мислиш, дали ще се получи с прясна?

    ОтговорИзтриване
  6. Превъзходно блюдо,Соня!И ти,и Пепи тази вечер много ме изкушавате с тези чудесни рибни предложения!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Ох как обичам риба!Това предложение Сонче е много апетитно, и хрупкавозлатисто :)

    ОтговорИзтриване
  8. Какво сте заподскачали супер та супер. Лепне за тигана като Полидур на мокет. Има тънкости, които не са споменати. Някои получи ли това чудо от снимката а?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Анонимен!Добре е, че коментирате, но трябва и да споделите какво точно се е случило?
      1.важно е каква е рибата, филетата не трябва да са много тънки
      2. важно е да не е много размразена, да се "разлигави", написала съм го
      3.важно е да е подсушена, има го на снимка
      4.панировката , да не е малко, тя държи рибата
      Дано да съм била полезна :)

      Изтриване
  9. Получи се страхотно. Благодаря много за рецептата :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви за доверието и за споделеното! Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  11. Днес за пореден път ще я приготвям ! Благодаря много !!!

    ОтговорИзтриване
  12. Днес за пореден път ще я приготвям ! Благодаря много !!!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow