за 4 порции
- 1 опаковка замразено филе бяла риба 1 кг с 20 % вода
- черен пипер , сол
- 5 с.л. галета
- 1 с.л. босилек
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. риган
- 4-5 с.л.зехтин
- скилидка чесън и клонче розмарин
Приготвяне
рибата се размразява на стайна температура за няколко часа, но да не омекне
- подсушава се с домакинска кърпа и се наръсва с черен пипер и малко лимонов сок - сн.1
- галетата се смесва със сухите подправки - босилек, риган, мащерка, червен пипер в голяма плитка чиния сн.2
- зехтинът се загрява и в него се запържват чесънът и розмаринът, отстраняват се
- всяко парче риба се овалва много добре в галетата и се пържи в загрята мазнина от двете страни до златисто сн.3
- изважда се върху домакинска хартия
- сервира се с гарнитура или салата и резенче лимон
Сос - в остатъка от зехтина се запържва една с.л.брашно, добавя се 50 мл бяло вино, малко лимонов сок, сол, черен пипер и чесън, вода за необходимата гъстота.
Много апетитно изглежда рибката!
ОтговорИзтриванеЗаписвам си рецептата и ще я пробвам тези дни.
И аз я обичам със салата от пресни чушки :)
Поздрави!
Перфектна риба! Супер е, Сонче!
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда! Хрупкава коричка и ароматен сос!
ОтговорИзтриванеОбичам панирана по този начин риба, но аз я пека.А сосчето обезателно ще пробвам, много ми харесва!
Лека и прохладна вечер!
Благодаря Тилиа!
ИзтриванеСтрахотно изглежда рибката с тази златиста коричка.
ОтговорИзтриванеАко ти попадне лайм, можеш да настържиш ситно кората и да оваляш филетата в нея, после в разбит белтък и накрая в галета. Рецептата е от британския bbc good food. Тествах я преди седмица. Много семпла, но рибката придобиват невероятно свеж аромат :-)
Благодаря ти , Дени, непременно ще опитам!
ИзтриванеСонче, разкошна е! Мисля да пробвам с прясна рибка, че веднъж купих една замразена за паниране, какво ги правят тези риби бре?! не уцелих нещо, та филето стана на пюре и се разпадна в тигана. Как мислиш, дали ще се получи с прясна?
ОтговорИзтриванеПревъзходно блюдо,Соня!И ти,и Пепи тази вечер много ме изкушавате с тези чудесни рибни предложения!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Ох как обичам риба!Това предложение Сонче е много апетитно, и хрупкавозлатисто :)
ОтговорИзтриванеКакво сте заподскачали супер та супер. Лепне за тигана като Полидур на мокет. Има тънкости, които не са споменати. Някои получи ли това чудо от снимката а?
ОтговорИзтриванеЗдравейте Анонимен!Добре е, че коментирате, но трябва и да споделите какво точно се е случило?
Изтриване1.важно е каква е рибата, филетата не трябва да са много тънки
2. важно е да не е много размразена, да се "разлигави", написала съм го
3.важно е да е подсушена, има го на снимка
4.панировката , да не е малко, тя държи рибата
Дано да съм била полезна :)
Получи се страхотно. Благодаря много за рецептата :-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за доверието и за споделеното! Поздрав!
ОтговорИзтриванеДнес за пореден път ще я приготвям ! Благодаря много !!!
ОтговорИзтриванеДнес за пореден път ще я приготвям ! Благодаря много !!!
ОтговорИзтриване