Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (14) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 13 януари 2012 г.

Доматена супа с печени чушки и крем сирене

Супичката е изключително вкусна - напомня на вкуса и аромата на лятната ''пърженица''.
Продуктите са малко, приготвянето лесно , общо за по-малко от час.С една дума, малко свежо разнообразие сред зимните месни супи.




Продукти
 за 4 порции

1 голяма глава кромид лук или 2 по-малки
2 моркова, нарязани на много дребно
1-2 скилидки чесън, на дребно
2 с.л. зехтин
1 голяма консерва домати на кубчета(800г)
3-4 печени чушки 
100 г крем сирене
 сол, черен пипер, магданоз


Калории - общо
Kилокалории: 960 .
Калции: 678.7 мг
Протеини: 50.79 г
Въглехидрати: 76.25 г
Животински мазнини: 20 г
Растителни мазнини: 22.28 г
 на 1 порция - 240 Ккал


Приготвяне

Лукът и чесънът , нарязани на дребно се задушават за кратко в зехтина.Прибавят се нарязаните на дребно или настъргани моркови  и 1 ч.ч.вода.Задушава се до пълното омекване на морковите.Леко се пасира с пасатор.
Добавят се доматите, ако са цели се нарязват и се посолява.
Оставя се за ври на слаб огън за 10-15 минути.Прибавя се крем сиренето ( по възможност не сирене Крема, а по-фино). Разбърква  се внимателно много добре.Накрая се добавят нарязаните печени чушки и се овкусява с черен пипер, по желание.
Сервира  се топла , поръсена с магданоз или друга зелена подправка.

               

5 коментара:

  1. Много хубава супичка, Соня! Аз съм правила подобна, но без сиренето. Ще опитам и твоя вариант- и без това се чудя как да направя ястията на сина ми малко по-хранителни и полезни, че сега е в някакъв период на злоядство и винаги се водят ожесточени преговори за менюто :) Мисля, че ще се хареса на всички, благодаря за идеята!
    Хубава вечер и усмихната седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Мария, много добре се получава със сиренето.Аз правех преди това само с домати, но на мен лично не ми харесва, за разлика от съпруга ми ,който обича всичко с домати:)Сиренето подобрява вкуса и сега и двамата сме доволни!
    Пробвай!
    Благодаря за вниманието , коментарите ме радват и са стимул!
    Хубава седмица на теб и семейството!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз много обичам доматена супа, но обикновено я правя през лятото с пресни домати. Ще я опитам тази версия с крема сиренето и ще докладвам за резултата :-).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приготвих я с Филаделфия и се получи много вкусна! Но това не е никак изненадващо, доматената супа ми е от любимите :-)! Благодаря ти за рецептата, Соня!
      Хубави почивни дни!

      Изтриване
    2. Радвам се, че ти е харесала супичката, Дени!Благодаря че сподели, носи удовлетворение!Приятен ден!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...