Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

четвъртък, 15 декември 2011 г.

Коледата наближава, още една постна зеленчукова супа

 Още не сме украсили  за празника, защото сме захванали голям ремонт по никое време, но не мога да не се поддам на коледното настроение, което вече е превзело мрежата.С няколко стари снимки от моя дом се включвам и аз, с пожелания за добро настроение за празниците!
























Споделям една традиционна зеленчукова супа, на която много мъже и деца се мръщят (жените май сме готови да ядем всичко щом е здравословно диетично:)
Но ако се приготви вкусно, супата може да стане и любима, както се получи у нас!





Ето моят вариант:


Продукти

3 стръка праз
2 моркова
3-4 розички цветно зеле
малко зеле
1 стрък целина
100 г червено цвекло
3с.л. зехтин
1 голям картоф
малко замразен грах( или от консерва)
сол, черен пипер, босилек




Приготвяне


Поставя се на котлона тенджера с 2 пръста вода.Пуска се на средна степен.
Празът се нарязва на кръгчета и се слага във водата.Посолява се.След няколко минути се добавят нарязаните на кръгчета моркови, целината, накъсаните розички цветно зеле и цвеклото, нарязано на кубчета.
Прибавя се и мазнината.Ако е необходимо се добавя вода до желаната гъстота.
Когато празът омекне се прибавя картофа, нарязан на едро.Накрая се добавя граха.



Преди сервиране се наръсва с черен пипер и сух босилек.
Сервира се с лимон.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...