Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 23 декември 2011 г.

Пухкава баница със сирене

Продължавам коледната серия с баницата.



Отново е традиционна, приготвяна безброй пъти от мен.Много дълго основната ми баница беше наложена с газирано отгоре, наистина мекичка и пухкава.Но, откакто открих тази вита баница, не правя друга.
Ако се вярва на възторжените отзиви на всички, които са я опитали, а нямам основания да не им се доверя,  баницата е страхотна.

Продукти 
 тава 30 см
1 пакет готови кори, не от най-тънките - 400г
100 мл олио
50 гр масло
плънка:
300 г сирене
3 с.л. кисело мляко
2 с.л. Брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца за плънката
1 яйце за отгоре
100 мл прясно мляко за заливка

Калории

Kилокалории: 4526 .
Калции: 2745.2 мг
Протеини: 170.12 г
Въглехидрати: 321.74 г
Животински мазнини: 183.85 г
Растителни мазнини: 100.42 г
 за 1 порция 378 Ккал

  Приготвяне

Фурната се загрява на 180 С с вентилатор.Тавата за баницата се намазва с масло.
Маслото се разтопява и се смесва с олиото.Приготвя се плънката.В купа  се разбиват 3 яйца, добавят се последователно киселото мляко, натрошеното сирене, бакпулвера и брашното.
Корите се мажат с мазнината и се слепват по две, маже се с мазнина и се ръси с лъжица от плънката ( тя не е много гъста). Навиват се на руло и се поставят завити в тавата.
Отгоре се намазва с мазнина и се залива със заливка от 1 разбито яйце и 100мл прясно мляко.

Пече се около 30 минути до златисто.



Ето и баницата приготвена от Ана



18 коментара:

  1. Сонче прекрасна е таз рецепта.Благодаря ти-че я сподели.Детенце ми каза-мамо само таз баница ще правиш.Разкошна е!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви е харесала баницата!И на нас ни е любима!Поздрави!

      Изтриване
  2. Анонимен7 юли 2012 г., 20:31

    Поздрави от Юлия!Нямам потребителски профил.Рецептата за баницата е чудесна, ще я направя и ще пиша коментар!Изглежда наистина вкусна!

    ОтговорИзтриване
  3. правих тази баница, благодаря за рецептата, чудесна е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за доверието!Радвам се, че ви е харесала!Поздрави!

      Изтриване
  4. Super stana banizata. Za parvi poat mi stava tolkova spoluchliva! Blagodarlia!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Banizata stana strahotna. Za parvi pat e tolkova spoluchliva. Blagodaria mnogo :)))))
    Sega si izbiram kakvo da sgotvia za sedmcata ot vsichkite prekrasni iastia:)))))

    ОтговорИзтриване
  6. Почвам да я правя , прияде ми се само като прочетох рецептата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. да ви е сладко! ще се радвам да споделите дали ви е харесала!

      Изтриване
    2. Дъщеря ми по принцип е злояда, но днес за пръв път я виждам да изяде 3 пърчета баница. Цялото ни семейство се влюби в рецептата. Благодаря много.

      Изтриване
    3. Сърдечни благодарности за доверието и споделеното, Мери! Радваме се, че съм била полезна, правите ме щастлива с вашите коментари! Поздрави на цялото семейство, хубави празнични дни ви желая и да ви е сладко!

      Изтриване
  7. Соня, мерси много за чудесната рецепта!! Аз нямам много опит в правенето на баници, но се получи много добре. Ние с приятеля ми живеем в щатите и тази, както и рецептата ти за баница с тиква ни помогнаха да се почувстаме по-близо до родината и да прекараме една много хубава Коледа.
    Честита Коледа и Нова Година на теб и семейството ти!

    Деси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Безкрайни благодарности, Деси! Такива коментари ме радват много, стоплят ме и ме вдъхновяват да продължавам да споделям сготвените от мне неща! Може би си разбрала, аз имам 3 дъщери , омъжени в САЩ и пиша като си ги представям :)! Щастлива съм , когато читателите споделят , че рецептите са им били полезни! Поздрави и весели зимни празници, бъдете щастливи!

      Изтриване
  8. Az dnes otivam da si kupia kori, i shte ia pravia za Nova Godina:)

    ОтговорИзтриване
  9. Super stana Banicata. Opitah se da sloj snimka, no ne uspiah :)

    ОтговорИзтриване
  10. тази ми е най- най- любимата от всички баници, страхотна рецепта, благодаря Ви

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ви благодаря! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...