Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 27 май 2020 г.

Рибена супа



Продукти
за 6 порции
1 ч.ч. нарязан на ситно лук
1-2 стръка праз, нарязан на ситно
4 с.л. зехтин
2 скилидки пасиран чесън
1-2 с.л. доматено пюре
магданоз
1 дафинов лист
1/2 ч.л. босилек
копър
2 щипки шафран
черен пипер
300 г картофи
1-2 глави от риба
300 г рибно филе

 Време за приготвяне: 1 ч. 45 мин.
- за подготовка - 15 мин.
 - за готвене - 1час 30 мин.

Калории 
Общо 1470  Ккал 
За една порция  244 Ккал 




Приготвяне

Рибните глави се варят в подсолена вода за около 40 мин. Бульонът се прецежда.
Запържваме лука и праза в зехтина на тих огън з 5 минути, докато омекне, без да покафенява.
Добавяме чесъна и доматеното пюре и разбъркваме.Готви се още 5 минути.
Слага се вода и рибния бульон (общо около 2,5 л течност) , подправките и рибното филе, нарязано на кубчета. Вари се 20 тина минути и се прибавят нарязаните на малки кубчета картофи.
Варим още 15 минути.

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow