Избягвах приготвянето на сладолед поради необходимостта от разбъркване по време на замразяване. Този, приготвен с маскарпоне, не се нуждае от такава процедура. Така че - бързо и лесно. Бъркаш и замразяваш!
Възможни са различни добавки - ядки, плодове и аромати.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoufHzI71txUpx5vBiupQTaLoZ-jxgN0QZaRmnWTSSZWAcP4f7arSHsYBO53i-d_Jvo1jchaRSwn4R_UZ5tcSZiHz3SOJaga_8hzLsLVWHE68VGOXEBftXSuMdjZMSG5tvz9j98t5fnDKv/s400-rw/20200515_124457.jpg)
за около 1 кг сладолед
8 порции
250 г маскарпоне
400 г
карамелизирано мляко
400 мл течна
сметана
ванилия50 г запечени орехови ядки
Време за приготвяне: 10 мин.
- за подготовка - 10 мин.
- за изчакване - 4 часа
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_NJVpY4G6Iy4YMB2XveybpkqBsIY6_YXzB6vXm-SEziwfIS67E1mgjH7jXLWiOSNlW61c1G_MgFANbuVuTgBDT4UK4mocQPXFHRM4_jhVIL3yDrTGEnVV0Pgtis8MtfmvShxmDGW2qeUr/s1600-rw/%25D0%25BC%25D0%25B5%25D1%2587%25D0%25BE+%25D0%25BC.jpg)
Калории
Общо 3500 Ккал
За една порция 435 Ккал
Приготвяне
Орехите се запичат за 1 мин и 30 сек на микровълновата. Поставят се върху хартия за печене.
Маскарпонето се разбива заедно с карамеленото мляко. Тук има обяснение как се прави така нареченото "дулче де лече" или карамелено мляко.
Сметаната(студена, от хладилника) се разбива с миксер до сгъстяване. Прибавя се ванилията и се разбърква със сместа от маскарпоне и карамел. Примесват се ореховите ядки.
Сладоледът е готов. Остава да се сипе в подходящи кутии за замразяване. Аз използвам по-малки 2-3 кутии за това количество. Замръзва по-бързо и после е по-лесно за консумация.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.