Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 11 май 2020 г.

Чийзкейк с извара- баварски кезекухен



Цялото семейство сме любители на чийзкейк. Блогът има специален раздел за чийзкейка.
Предпочитанията ми са към печения чийзкейк. Затова отдавна си бях набелязала да пробвам Баварския вариант на този десерт. С една дума - очарована съм. Много лек, много лесен за приготвяне, с мека и приятна текстура. Може да се консумира самостоятелно или с добавка на сладко, сос, сладолед...


Рецептите, които открих звучаха еднакво, така че се въздържам да цитирам първоизточник.
Не съм променила нищо, освен количествата. Затова ще дам и двата варианта - за форма с диаметър 26 см и за по-малка с диаметър 22 см.
Сладкишът на снимката е 22 см, 8 порции.



Продукти 
за форма с диаметър 26 см (в скоби за 22 см)
12 (8 ) порции

за основата
200 г (140 г) ронливи бисквити
(аз използвах смес от овесени и "закуска")
50 г (35 г) масло

за чийзкейка
600 г (400 г) извара
200 г (130 г) заквасена сметана
250 г захар (170 г
4 яйца (3 яйца)
125 г( 80 г) масло
1 ванилия
6 с.л. (4с.л. ) царевично нишесте
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л.(2 с.л.) лимонов сок
за сервиране - сладко


 Време за приготвяне: 1 час 10 мин.
- за подготовка - 20 мин.
 - за готвене - 50 мин.(40 мин)
- за изчакване - 4 часа

Калории 
Общо 3320  Ккал 
За една порция  415  Ккал 

Приготвяне
основа
Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното масло.Получената смес се разпределя на дъното на форма с подвижни стени.
Притиска се и се изравнява.
чийзкейк
Яйцата се разбиват със захарта, до разтопяването й. прибавят се ванилията, бакпулвера, нишестето и лимоновия сок. Разбърква се добре.
В отделен съд се смесват изварата и сметаната. Пасират се до гладка еднородна смес. Добавя се мекото масло и всичко се разбърква. Примесва се и изварата. Готовата смес за чийзкейка се изсипва върху основата.
Пече се в предварително загрята на 175 С  фурна за 40-50 мин. По края започва да покафенява, а в средата все още е леко сурово. Фурната се изключва и сладкишът се оставя в нея за още 10 минути. Изстива на стайна температура, освобождава се от формата и се прибира в хладилник за няколко часа.
Ние не издържахме и го опитахме предварително! Божествен!Със сладко от вишни и зелени смокини.


Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...