Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 9 юни 2019 г.

Спаначени рулца с крем сирене и пушена сьомга - почти суши



Рецептата не е нова за блога. Голямото спаначено руло е тук. Настоящето предложение е за различен начин на оформяне.



Продукти 

за 10 порции
(тавата на печката)
блат
3 яйца
400 г замразен спанак
(пресен бланширан)
2 с.л. брашно
1/4 ч.л.сол
черен пипер
100 мл течна сметана
чесън на прах
плънка
350 г крем сирене(може да се използва извара, като се добави малко зехтин, но разбира се вкусът не е същия)
2-3 скилидки чесън
100 г пушена сьомга или друга риба

 Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 20 мин.
 - за готвене - 20 мин.
 - за изчакване - 30 мин.

Калории 
Общо 1710 Ккал 
За една порция 171 Ккал 

Приготвяне 


Спанакът се смесва с брашното, солта, черен пипер, чесън на прах  и сметаната и се пасира с пасатор или в блендер.
Прибавят се яйцата и всичко се блендира до гладка смес.
Тавичката се маже с олио и се застила с хартия за печене, която също се маже с олио.
Спаначената смес се изсипва, разстила се върху хартията, получава се тънък пласт , около 5 мм  .
Пече се 20 минути на 180 С без вентилатор.
Тавата се изважда и изпечения блат се реже на ленти с широчина 3- 4 см. Зависи колко рулца искате да получите.Лентите се завиват докато изстинат.
плънка
Крем сиренето и малко от сьомгата се пасират до гладкост.
Лентичките се развиват и се намазват със сиренето.Върху всяко парче от блата се подреждат лентички от сьомгата.
Завиват се стегнато на рулце. Прибират се в хладилник.
Сервират се с домати или сос.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...