Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 21 март 2013 г.

Спаначено руло с крем сирене и извара






Отдавна гледам по разни страници това шарено руло.Днес разчиствах фризера и един изостанал замразен спанак заедно с белтъците от един крем предопредели какво ще вечеряме.Не цитирам източник защото рецепта е компилация според наличните ми продукти.


Продукти
за тава с размера на фурната

  • 300 г изцеден спанак*
  • 2 с.л. брашно
  • сол
  • черен пипер
  • 100 мл течна сметана
  • чесън на прах
  • щипка джоджен
  • 4 белтъка

може да се заменят с 3 цели яйца
плънка

  • 150 г извара
  • 180 г сирене крема
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 2 печени червени чушки

*тъй като беше замразен го измерих след размразяване и много добро изцеждане

 Приготвяне


  • спанакът се смесва с брашното, солта, черен пипер, сол, чесън на прах и джоджен и сметаната и се пасира с пасатор или в блендер
  • белтъците се разбиват на сняг с няколко капки лимонов сок
  • внимателно се смесват белтъците и спанака сн.2
  • тавичката се маже с олио и се застила с хартия за печене, която също се маже с олио
  • спаначената смес се изсипва, разстила се върху хартията, получава се тънък пласт , около 5 мм сн.3
  • пече се 20 минути на 180 С без вентилатор
  • тавата се изважда и изпечени блат се навива на руло заедно с хартията за печене сн.4
  • оставя се да застине

плънка

  • смесват се всички продукти(без чушките) във висок съд и се пасират до гладкост с пасатора.Алтернативно поставят се в блендер и се смесват
  • рулото се развива, отделя се от хартията и се поставя върху лист алуминиево фолио
  • млечната смес се разстила равномерно върху цялото руло
  • чушките се режат на дребно, отцеждат се от водата и се разпределят върху крема
  • рулото се завива и се покрива с фолиото

оставя се в хладилник за 30 минути


добавям вариант със сьомга, естествено много вкусен



26 коментара:

  1. Изглежда много вкусно, Соня. Много пролетно и цветно предложение.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз го гледам на много места и все ми се иска да го направя ! Чудесно изглежда ,Сонче ! Пъстро и много пролетно ! Да ви е сладко !
    Честита и слънчева пролет ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ванче, запрятай ръкави!Роби ще го хареса, а пък за гости е много ефектно!Поздрав и топла прегръдка!

      Изтриване
  3. Много вкусно предложение! Сигурна съм, че не само на вид е такова. Честита пролет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаряя, Дани!Наистина е вкусно, а пък е много пролетно!Поздрав!

      Изтриване
  4. Сонче, чудесно е рулото, а още повече съм впечатлена от красивият зелен цвят на спанака! Много пролетно, свежо и вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Катя!Хубава неделна вечер!

      Изтриване
  5. Сонче, много пролетно, вкусно и красиво!
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Ина, вкусно, плънката търпи всякакви модофикации, според вкуса!Поздрав и хубава неделна вечер!

      Изтриване
  6. Много радва окото това руло, Сонче! Особено сега пролетно време, когато бленувам за зелено. Много вкусна рецепта и страхотно представяне! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, ти Снежи!Поздрав и спокойна вечер!

      Изтриване
  7. Сонче, аз миналата пролет се пробвах да го направя, но беше пълен провал. Твоето е станало супер, с този наситен зелен цвят и бял пълнеж. Много пролетно. Поздравления.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай пак , Таня!На мен ми се видя много лесно и бързо!Поздрави и хубава хеделна вечер!

      Изтриване
  8. Изглежда страхотно! Честита първа пролет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита пролет и н атеб , Траянче!Поздрави!

      Изтриване
  9. Много добре ти се е получило,Соня,страшно ми харесва,и цветовете греят!Със сигурност е много вкусно!Честита пролет и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Роси, твоите похвали ме сгряват!Поздрав и спокойна неделна вечер!

      Изтриване
  10. Не знам защо,но се огледах за зайчета???!!!!Прекрасно е и много добре ще се впише например на Великденската трапеза....е и на Гергьовската:)))))Браво,Сонче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Милена, много си мила!Наистина е достойно ястие за пролетните празници!Поздрав!

      Изтриване
  11. Много пролетно, свежо и красиво предложение, Соня,
    изглежда прекрасно и за вкуса не се съмнявам!
    Поздрави, слънчева и усмихната пролет, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Диана!Поздрав и хубава пролетна вечер!

      Изтриване
  12. Здравейте, искам да споделя моя опит с тази страхотна рецепта Имах доста съмнения, че рулото ще се получи както е на снимките по - горе - естествено, че не се получи :). Цветът стана доста по - тъмно зелен, както се получава обикновено спанакът, когато е сготвен. Тъй като не успях да купя крема сирене го замених с топено сирене, а изварата замених със сирене "Дунавия", без печени чушки, защото нямах време да чакам да се отцежда водата. Добавих ситно нарязани копър и магданоз, чесън, смачкан през преса. Не съм ги пасирала, тъй като сместа става доста гъста и пасаторът няма да издържи. Просто ги намачках с вилица. Тавичката ми дойде малка и просто плънката се оказа увита в руло от спанак, тъй като с малка тава става по-дебел пласт и не може да се навие, както е на снимките. Не съм слагала чесън на прах, добавих червен пипер. Яйцата бяха три цели и добавих малко брашно към тях, за да може да се сгъсти по-добре спаначената смес. Невероятно, но се получи много добре. Така открих, че така приготвена плънката става уникално мезе за всяко питие. Предполагам, че ако се добавят и краставички ще стане още по-добре. И колеги и роднини много харесаха плънката. Дано Соня не се обиди, че съм променила рецептата й. Много благодаря за споделената интересна идея!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ме зарадвахте с този коментар,анонимен! Рецептите са по-скоро идеи, а всеки ги подобрява според своя вкус! Доволна съм, че съм била полезна а вие сте намерили съчетание, което да ви харесва! Поздрави и благодаря за споделеното!

      Изтриване
  13. Мирена Мирчева8 май 2015 г., 9:49

    Здравейте искам да ви Благодаря за прекрасните рецепти които пoбликyвате тук.Вече правя няколко от тях и винаги всичко е много вкусно сполучливо и прекрасно обяснено.Благодаря че ви има,желая ви успехи във всяко едно отношение,бъдете щастливи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ви благодаря! Зрадвахре ме безкрайно с вашите думи! Желая и навас много здраве и успехи! И нека да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...