Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 20 май 2019 г.

Свински ребра в крок пот


Вече има няколко рецепти за Свински ребърца в блога.
Ароматни глазирани свински ребра на фурна - задушени във фурната
Свински ребра с мед и мента - рецепта на Зиче
Ребра на фурна
Свински гърди в сос от нар и горчица - рецепта на Пепчо в плик за печене




Сега прибавям и най-лесния вариант - в уреда за бавно готвене!
Продукти 
за 4 порции

1 кг -1,5 кг свински ребра с кост
1 ч.л. черен пипер
3-4 скилидки чесън
1 см корен джинджифил
(1 с.л. млян)
2-3 с.л. кетчуп
4-5 с.л. соев сос
1/4 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
щипка канела
100 мл бира
глазура
1 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. соев сос
2 с.л. кетчуп
щ.канела
1 с.л. сусам или счукани бадеми
(обичайно използвам сусам, но в момента нямах)


 Време за приготвяне:  6 ч.15 мин.
 - за подготовка - 15 мин.
 - за готвене - 6-10 часа  
Калории
 Общо 2800 Ккал
 За една порция 700 Ккал



Приготвяне 

Ребрата се разрязват на 4 парчета. Всяко парче се поръсва с черен пипер и се запържва за кратко от всички страни в дълбок съд.
Прехвърлят се в гърнето на Крок пота.
В същия съд се задушават за много кратко на слаб огън нарязания джинджифил и скилидките чесън. Бързо се добавят бирата, червения пипер, черен пипер, кетчуп, канела, кимион. Разбърква се и се отстранява от котлона.
Горещият сос с подправки се изсипва върху ребрата. Крок пота се затваря и се включва на слабата степен за 10 часа(6 часа на силната).
Готовите ребра се изваждат внимателно с щипка и се подреждат в подходяща тавичка.
Продуктите за глазурата се смесват и разбъркват добре.Ребрата се намазват с глазурата, поръсват се със сусам(бадеми)  и се запичат за 10-15 минути във силна, предварително загрята фурна.



Няколко думи за гарнитурата.В случая е прясна паста талятели с чесън.Много добре се съчетава с месото.
Талятелите се сваряват според предпочитанията, аз ги обичам поразварени и ги варя 10тина минути. Изцеждат се и се заливат с част от отделения при готвенето на ребрата сос. Разбъркват се добре и се поръсват с чесън - пресен или стар.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

1 коментар:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow