Вече има няколко рецепти за Свински ребърца в блога.
Ароматни глазирани свински ребра на фурна - задушени във фурната
Свински ребра с мед и мента - рецепта на Зиче
Ребра на фурна
Свински гърди в сос от нар и горчица - рецепта на Пепчо в плик за печене
Сега прибавям и най-лесния вариант - в уреда за бавно готвене!
Продукти
за 4 порции
1 кг -1,5 кг свински ребра с кост
1 ч.л. черен пипер
3-4 скилидки чесън
1 см корен джинджифил
(1 с.л. млян)
2-3 с.л. кетчуп
4-5 с.л. соев сос
1/4 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
щипка канела
100 мл бира
глазура
1 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. соев сос
2 с.л. кетчуп
щ.канела
1 с.л. сусам или счукани бадеми
(обичайно използвам сусам, но в момента нямах)
Време за приготвяне: 6 ч.15 мин.
- за подготовка - 15 мин.
- за готвене - 6-10 часа
Калории
Общо 2800 Ккал
За една порция 700 Ккал
Приготвяне
Ребрата се разрязват на 4 парчета. Всяко парче се поръсва с черен пипер и се запържва за кратко от всички страни в дълбок съд.
Прехвърлят се в гърнето на Крок пота.
В същия съд се задушават за много кратко на слаб огън нарязания джинджифил и скилидките чесън. Бързо се добавят бирата, червения пипер, черен пипер, кетчуп, канела, кимион. Разбърква се и се отстранява от котлона.
Горещият сос с подправки се изсипва върху ребрата. Крок пота се затваря и се включва на слабата степен за 10 часа(6 часа на силната).
Готовите ребра се изваждат внимателно с щипка и се подреждат в подходяща тавичка.
Продуктите за глазурата се смесват и разбъркват добре.Ребрата се намазват с глазурата, поръсват се със сусам(бадеми) и се запичат за 10-15 минути във силна, предварително загрята фурна.
Няколко думи за гарнитурата.В случая е прясна паста талятели с чесън.Много добре се съчетава с месото.
Талятелите се сваряват според предпочитанията, аз ги обичам поразварени и ги варя 10тина минути. Изцеждат се и се заливат с част от отделения при готвенето на ребрата сос. Разбъркват се добре и се поръсват с чесън - пресен или стар.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.
С гарнитура или без, ребърцата са чудни. Поздрави, Сонче!
ОтговорИзтриване