Продукти
за 2-3 порции
200 г спагети
3-4 с.л. зехтин
1 с.л. масло
200 г пилешко месо(гърди)
1 бр. патладжан (300 г)
1 бр. тиквичка (200 г)
2-3 скилидки(стръка пресен) чесън
черен пипер
сол
800 г консерва домати - по желание
Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 5 мин.
- за готвене - 35 мин.
Калории Общо 1360 Ккал
За една порция 680 Ккал
Приготвяне
Спагетите се сваряват в подсолена вода според предпочитанията и указанията на опаковката. Аз ги харесвам на 12-15 мин.
Отцеждат се.Част от водата се запазва.
През това време се приготвят месото и зеленчуците.
Месото се реже на тънки лентички, а зеленчуците на малки кубчета(1 см).
В подходящ тиган се загряват 1 с.л. зехтин и 1 с.л. масло. Прибавя се нарязаното месо и се запържва на среден огън за около 3 минути, до готовност.(сн.1,2)
Месото се изважда и в същата мазнина се задушават зеленчуците - най-напред се слага патладжана и след 3-4 минути тиквичката. сн.3 Пържи се до омекване, ако е необходимо се добавя от зехтина.
Когато зеленчуците са омекнали(след около 8-10 мин), в тигана се връща месото и всичко се разбърква добре.(сн.4)
Добавят се нарязания на дребно чесън и черен пипер, посолява се леко.Налива се много малко от водата, в която са врели спагетите или се прибавят доматите от консерва.Готви се още 3-4 минути и се смесва със спагетите.
Аз разделих тези спагети и сместа от месо и зеленчуци на 2 части.
Едната порция е само с месо и зеленчуци, а другата с 1 брой консерва домати(400 Г).
При сервиране се поръсва с чесън и по желание с кашкавал.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.