Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 10 май 2019 г.

Спагети с пиле, тиквичка и патладжан




Продукти
за 2-3 порции
200 г спагети
3-4 с.л. зехтин
1 с.л. масло
200 г пилешко месо(гърди)
1 бр. патладжан (300 г)
 1 бр. тиквичка (200 г)
2-3 скилидки(стръка пресен) чесън
черен пипер
сол
800 г консерва домати - по желание

 Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 5 мин.  
- за готвене - 35 мин.
Калории Общо 1360  Ккал 
За една порция 680 Ккал 


Приготвяне


Спагетите се сваряват в подсолена вода според предпочитанията и указанията  на опаковката. Аз ги харесвам на 12-15 мин.
Отцеждат се.Част от водата се запазва.
През това време се приготвят месото и зеленчуците.
Месото се реже на тънки лентички, а зеленчуците на малки кубчета(1 см).
В подходящ тиган се загряват 1 с.л. зехтин и 1 с.л. масло. Прибавя се нарязаното месо и се запържва на среден огън за около 3 минути,  до готовност.(сн.1,2)
Месото се изважда и в същата мазнина се задушават зеленчуците - най-напред се слага патладжана и след 3-4 минути тиквичката. сн.3 Пържи се до омекване, ако е необходимо се добавя от зехтина.
Когато зеленчуците са омекнали(след около 8-10 мин), в тигана се връща месото и всичко се разбърква добре.(сн.4)
Добавят се нарязания на дребно чесън и черен пипер, посолява се леко.Налива се много малко от водата, в която са врели спагетите или се прибавят доматите от консерва.Готви се още 3-4 минути и се смесва със спагетите.
Аз разделих тези спагети и сместа от месо и зеленчуци на 2 части.
Едната порция е само с месо и зеленчуци, а другата с 1 брой консерва домати(400 Г).
При сервиране се поръсва с чесън и по желание с кашкавал.





Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...