Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 28 май 2019 г.

Бърз сладкиш с пандишпан и сметана


Много лек, лесен и само за 30 минути! Какво повече да кажа :)



Продукти 
за 6-8 порции
блат
4 яйца
130 г захар
30 г  масло
100 г брашно
1п. ванилена захар
крем
400 г заквасена сметана
100 г маскарпоне
200 г кисело мляко
1п. ванилена захар
100 г пудра захар
150 г ягодово желе
( 150 г ягоди с 2 с.л. захар)

 Време за приготвяне: 30 мин.
- за подготовка - 188 мин
 - за готвене - 12 мин


Калории Общо 3600 Ккал 
За една порция 600  Ккал



Приготвяне
блат
Фурната се загрява на 180 С, без вентилатор.
Яйцата се разбиват на гъста пяна със захарта. Прибавя се разтопеното масло, разбърква се.
Добавя се брашното и ванилията.
Голямата тава на фурната се застиля  слеко намаслена хартия .Сместа се изсипва и се заравнява.
Пече се 12 минути, до зачервяване и се изважда.Изчаква се да изстине и се разрязва на 4 еднакви правоъгълника.
крем
Всички продукти се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре.
сглобяване
Първия правоъгълник се поставя в чинията за сервиране. Намазва се с ягодовото желе и с 1/4 от сметановия крем.Покрива се с втория правоъгълник и така до края.
Украсява се с пресни плодове.
След 2 чса престой в хладилника е перфектен за консумация.






Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...